Lauksaimnieku apvienība: Piena iepirkuma cena jūnijā varētu sarukt līdz 12 centiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piena iepirkuma cenas turpina kristies, un jūnijā tās varētu pazemināties līdz pat 12 centiem par litru. Tas piensaimniekiem nozīmē katastrofālas sekas, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Lauksaimnieku apvienības valdes priekšsēdētāja Sandra Stricka.

Pašlaik gan piena iepirkuma cena Latvijā ir 19-21 centi par litru, taču arī tā nespēj segt ražošanas izmaksas. Vēl lielāks cenas kritums nesīšot katastrofālas sekas.

Vissmagākais laiks piensaimniekiem gan gaidāms jūnijā. Pastāv iespēja, ka tad pārstrādātāji varētu maksāt 12 centus par litru piena, atklāja Lauksaimnieku apvienības vadītāja.

Turklāt īpaši kritiski tas ir tieši lopbarības sagatavošanas laikā.

Stricka norādīja, ka pērn nozare saņēma atbalstu no valsts un Eiropas Savienības puses, savukārt šogad nav no kurienes gaidīt palīdzību. Vismazāk gan cietīs tās saimniecības, kuras darbojas ne tikai piena nozare, bet arī citās.

Biedrības vadītāja arī uzsvēra, ka pašlaik Latvijas govis izpērk Polijas zemnieki, jo tur situācija ir krietni labāka – piena iepirkuma cena esot virs 30 centiem.

Jau ziņots, ka Latvijā piena iepirkuma cena kopš Krievijas embargo ir samazinājusies par 26%. Savukārt cūkgaļas iepirkuma cena samazinājusies par 20%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti