Lauksaimnieki: Saistībā ar Q drudža izplatību sacelta liela ažiotāža

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saistībā ar Q drudža iespējamo uzliesmojumu Latvijā ir sacelta liela ažiotāža, šādu viedokli Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" pauda Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) vadītājs Edgars Treibergs.

"Mums ir ļoti daudz slimību, par kurām mums ir jāsatraucas – tā varētu būt gan leptospiroze, gan listerioze, kas ir gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem kopīga un kur varbūt ir arī saslimšanas gadījumi,” teica Treibergs, paužot neizpratni, kāpēc ap Q drudzi ir "sacelta tāda ažiotāža".

LOSP vadītājs norādīja, ka neviena no piena lopkopjus pārstāvošajām organizācijām neapstiprina, ka saimniekiem būtu problēmas ar Q drudzi. "Ar citām slimībām mums, protams, tās problēmas ir lielākas. Mēs nevaram uz visām slimībām, kādas vien pasaulē ir, tagad taisīt pārbaudes," klāstīja LOSP vadītājs.

Lauksaimnieki: Ap Q drudzi ir sacelta nepamatota ažiotāža
00:00 / 02:53
Lejuplādēt

Aizdomu gadījumos analīzes vienmēr tiek veiktas un seko arī visi nepieciešamie piesardzības pasākumi, teica LOSP vadītājs, uzsverot, ka pārstrādei nodotais svaigais piens tiek pasterizēts, tāpēc risks saslimt ar Q drudzi, dzerot pienu, ir gandrīz tuvs nullei.

Jau ziņots, ka cilvēku un dzīvnieku veselībai bīstamā Q drudža, par kura klātbūtni ir aizdomas divās saimniecībās Vidzemē un Kurzemē, ierosinātājs aizvien nav atrasts, to ceturtdien intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis.

Q drudzis ir zoonoze - infekcijas slimība, ar ko var saslimt gan dzīvnieki, gan cilvēki. Q drudzi izraisa mikroorganisms, kā nēsātāji var būt liellopi, aitas, kazas, retāk citi mājdzīvnieki, kā arī savvaļas grauzēji, putni un ērces.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti