Panorāma

Politiskās rokādes – normāla parādība

Panorāma

Koalīcija vienojas turpināt izglītības satura reformu

M. Skujiņu jau iztaujā arī lauksaimnieki

Lauksaimnieki pēc tikšanās apmierināti ar VID vadītāja amatam virzītā Skujiņa atbildēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāts Māris Skujiņš jau paspējis tikties ar lauksaimniekiem, kuri bijuši apmierināti ar viņa atbildēm uz jautājumiem.

Uz tikšanos bija ieradušies plaša spektra lauksaimnieki -  dārzeņu audzētāji, zivju un gaļas pārstrādes uzņēmēji, graudkopji un mežu īpašnieki.

Piensaimnieki, kas pēdējos gados ne vienu vien reizi pārcietuši nozares lejupslīdes un īslaicīgus pacēlumus, vislabāk zin, ko nozīmē nodokļu parādi, kas radušies krīzes gados.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) Piena grupas vadītājs Guntis Gūtmanis tikšanās laikā uzsvēra, ka piensaimniecībā nav ļaunprātīgi nemaksātāji, jo uzņēmēji tikai mēģina ar situāciju tikt galā un palikt dzīvi.

"Vislabākā pieredze no manas iepriekšējās darbības: jāņem vērā specifika un sezonalitāte. Ja tie ir īstermiņa maksājumi – jāmeklē risinājums..." atbildēja Skujiņš.

LOSP ģenerāldirektors Guntis Vilnītis vaicāja, kāda būtu ar nodokļiem neapliekamā minimālā alga. Uz to Skujiņš atbildēja, ka "mēs pārāk skatāmies uz sīkām kapeikām". "Es domāju, ka ekonomikai pieaugot, pieaugs arī labklājība, un ies uz augšu, un tās nebūs mazas summas," teica VID vadītāja amata kandidāts.

Skujiņš vairāk nekā stundu pirmdien uzklausīja lauksaimnieku vēlējumus un jautājumus, cenšoties uz katru atbildēt. Lauksaimniekus atbildes apmierināja.

"Lauksaimniecībā ir kā visur citur – mums prasa izdarīt visu precīzi, bet no otras puses gribas saņemt pretī no VID tikpat konsekventas atbildes. Šajā jautājumā kandidāts atbildēja precīzi," komentēja LOSP vadītājs.

Savukārt LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs piebilda, ka jāgaida, kā Skujiņš pildīs darba pienākumus. "Viens ir tas, kā cilvēks prezentē, otrs – kā izdosies. Kā ar nodokļu nemaksātājiem, daudz ko citu, ko mēs te minējām – to rādīs laiks," uzsvēra Treibergs.

KONTEKSTS:

Pēc sarunas ar Māri Skujiņu, kuru konkursa komisija izraudzījās par piemērotāko VID ģenerāldirektora amata kandidātu, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) nolēmusi viņu virzīt apstiprināšanai valdībā. Ministre vēlas, lai jaunais dienesta vadītājs uzlabo VID reputāciju, kā arī cīnās ar ēnu ekonomiku. Par viņa iecelšanu valdība lems jau jaunnedēļ. Skujiņa kandidatūrai VID vadītāja amatā atbalsta divas no trim koalīcijas partijām. “Vienotība” savu pozīciju paziņos pēc tikšanās ar pretendentu.

Konkurss uz VID vadītāja amatu tika izsludināts pēc Ilzes Cīrules pēkšņās aiziešanas mūžībā. Pieteikumu iesniegšana konkursam noslēdzās 2.maijā. Atlases komisija nolēma uz otro kārtu virzīt 11 no 19 pretendentiem, kas bija pieteikušies atklātajam konkursam. Savukārt uz trešo kārtu virzīti četri amata pretendenti.

Galu galā komisija nolēma vadītāja amatam virzīt bijušo LTV valdes locekli Māri Skujiņu. Viņš norādīja, ka par galveno prioritāti uzskata klientu apkalpošanas kvalitātes celšanu. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti