Latvijas zivsaimniecībai ES atbalstā līdz 2027. gadam būs pieejami 193 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Komisija apstiprinājusi Latvijas programmu zivsaimniecības attīstībai 2021.–2027. gadam, kuru īstenos ar Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda un Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumu, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Programmas īstenošanai zivsaimniecības nozares konkurētspējas un izturētspējas kāpināšanai, kā arī ūdens dzīvo resursu ilgtspējai būs pieejams publiskais finansējums 192,7 miljonu eiro apmērā.

Lai gan programma apstiprināta tikai tagad, atbalsta saņemšanas nosacījumi jau ir izstrādāti lielākajai daļai no 21 pasākuma.

ZM norādīja: īpaši nozīmīgi, ka Latvijas zivsaimniekiem atbalsta pasākumi, kā to pieļauj fonda regulējums, sākti jau 2022. gada vidū, sniedzot atbalstu Krievijas izraisītā kara Ukrainā radīto ekonomisko seku pārvarēšanai, kā arī sākot projektu pieteikumu pieņemšanu investīcijām piekrastes zvejā un akvakultūrā un vietējām rīcības grupām sabiedrības virzītas vietējas attīstības stratēģiju izstrādei un īstenošanai.

Atbalstam inovācijām, pilotprojektu īstenošanai, zināšanu pārnesei, energoefektivitātei un pievienotajai vērtībai zvejniecībā varēs pieteikties, jau sākot no 2023. gada janvāra. Pārējo pasākumu īstenošana tiks sākta 2023. gada pirmajā pusē, norādīja ZM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti