Latvijas zivrūpnieki piedalās starptautiskā izstādē Amsterdamā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nākošajā nedēļā Amsterdamā notiks lielākā privāto marķējumu izstāde pasaulē – „World of Private Label 2014”, kurā piedalīsies arī Latvijas Zivrūpnieku Savienības (LZS)  biedri, zvejas produktu pārstrādes uzņēmumi: AS „Brīovasi vilnis”, SIA „Gamma-A”, SIA „Karavela”, SIA „Zilā lagūna”, pavēstīja LZS izpilddirektors Imants Cīrulis.

Izstādē paredzēts piesaistīt pasaules lielākos mazumtirgotājus un vairumtirgotājus no vairāk nekā 100 valstīm. Ekspozīciju veidos ap 4000 stendi no pāri par 50 valstīm, kur apmeklētāji varēs redzēt jaunākās privātā marķējuma attīstības tendences un izstādītos produktus.

 Ņemot vērā pēdējā laika izmaiņas Austrumu tirgos un notikumus Krievijā, Ukrainā, un šo nacionālo valūtu kursa kraso pazemināšanos un ietekmi uz zivju konservu eksporta apjomiem, LZS uzņēmumu mērķis izstādē ir palielināt zivju konservu pārdošanas apjomus Eiropā un citviet pasaulē, un atrast jaunus sadarbības partnerus.

Uzņēmumi izstādīs savu produkciju un darbosies kopējā LZS 54 kv/m stendā ar vairāk nekā 100 produkcijas veidiem, tajā skaitā tādiem atzītiem produktiem kā „Rīgas šprotes”, „Cara šprotes”, šprotes stikla burciņās ar uzgriežamu vāciņu, kā arī metālā kārbā ar caurspīdīgu polimeru vāciņu, konservēti laši, mencu aknas, pastētes un konservi no Baltijas jūras un okeāna zivīm, zivju kulinārijas izstrādājumiem

2013.gadā LZS uzņēmumu apgrozījums kopā pārsniedza 140 miljonus eiro, saražoti 200 miljoni konservu kārbu, to skaitā 104 miljoni šprotu konservi, pārstrādātas 24,3 tūkstoši tonnu brētliņas, 13,7 tūkstoši tonnu tn reņģes un 10,87 tūkstoši tonnu okeāna zivis. 2013.gadā, salīdzinot ar 2012.gadu,  ražošanas un eksporta apjomi pieauguši par 12%. Eksportēts tiek virs 97% produkcijas uz vairāk nekā 44 valstīm. LZS uzņēmumos kopā tiek nodarbināti 3300 strādājošo.

Uzņēmumi tikko maija sākumā piedalījās zivsaimniecības izstāde Briselē un vēl šajā gadā piedalīsies arī izstādēs septembrī Maskavā, oktobrī Parīzē.

Dalība izstādē tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti