Latvijas Zemes fondam pirmā darba diena ļoti rosīga; uzņēmējs skeptisks par tā jēgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau pirmā darba diena nule kā atvērtajam Latvijas Zemes fondam bijusi ļoti rosīga un saņemti 18 iesniegumi ar priekšlikumu nopirkt lauksaimniecībā izmantojamu zemi, trešdien Latvijas Radio raidījumam „Pēcpusdiena” sacīja fonda vadītāja Ina Alksne.

Viņa stāstīja, ka ir saņemti pieteikumi no Latgales  - Rēzeknes un Daugavpils novadiem, Kurzemes – īpaši no Ventspils novada, kā arī Zemgales, tostarp Jelgavas apkārtnes, kur ir aktīvs zemes tirgus.

Fonds ir gatavs pirkt galvenokārt lauksaimniecības zemi, jo sevišķi labi, ja blakus ir piebraucamais ceļš. Fonds nav noteicis minimālās zemes platības, kādas tas pērk, taču mazu zemes gabalu iegādi tas var atteikt.

Savukārt skeptisks par fonda pastāvēšanas un darbības jēgu ir uzņēmuma „Foran Real Estate” vadītājs Gundars Skudriņš. Viņš uz fondu neraugās kā uz konkurentu, jo līdzīgi arī VAS „Latvijas Valsts meži” uzpērk zemes gabalus, un tā darbība nekādas pārmaiņas tirgū nav radījusi. Tomēr uzņēmējs ir skeptisks par to, vai vispār tādam fondam ir jābūt. „Vai tiešām valstij ir jādara šādas darbības par nodokļu maksātāju naudu?” retoriski vaicāja Skudriņš.

Iebildumam, ka, iespējams, valsts šādā veidā vēlas liegt ārzemniekiem pirkt Latvijas zemi, viņš oponē, ka svarīgākais, kā zeme tiek izmantota. Ir valstij piederoši zemes gabali, kas jau tagad ir aizauguši ar krūmiem, pauda Skudriņš.

Zemes fonds darbu sācis no trešdienas, 1.jūlija. To izveidojusi valsts, lai sekmētu zemes izmantošanu lauksaimnieciskai ražošanai. Uzpirkto zemi fonds zemniekiem pārdos tālāk par tirgus cenām vai iznomās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti