Latvijas Valsts radio un televīzijas centru vadīs Edmunds Beļskis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No šī gada 2.septembra par VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) valdes priekšsēdētāju apstiprināts Edmunds Beļskis. Savukārt par valdes locekļiem iecelta līdzšinējā LVRTC pagaidu valde – Ģirts Ozols un  Mariss Mežgals, paziņojumā medijiem informēja Satiksmes ministrija.

Par valdes locekļu iecelšanu lēma LVRTC akcionāru sapulce Satiksmes ministrijā (SM), kas ir LVRTC akcionārs. Pavisam tika saņemti 34 pieteikumi uz LVRTC valdes locekļu amatiem.

Beļskis ir absolvējis Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultāti, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu Sabiedrības vadībā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mašīnzinību fakultātes Kvalitātes nodrošināšanas un vadības programmu, iegūstot inženierzinātņu maģistra grādu mašīnbūves tehnoloģijās, RTU Aparātbūves un automatizācijas fakultāti, iegūstot inženiera kvalifikāciju tehnoloģisko procesu un ražošanas automatizācijā.

Šobrīd viņš ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos un VAS “Latvijas Gaisa satiksme” padomes loceklis.

Līdzšinējā darba pieredze – AS VRC “Zasulauks” padomes loceklis, SM Sakaru departamenta direktors, SIA LGS Mācību centra valdes loceklis, Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības un rūpniecības konkurētspējas departamenta direktors, SIA “Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs” valdes loceklis, VA “Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs” direktors, SIA “Det Norske Veritas” kvalitātes sistēmas auditors, SIA “Personāla Sertifikācijas institūts” direktors, SIA “Kvalitātes Sistēmu institūts” kvalitātes sistēmas konsultants, SIA “Monoms” sabiedriskā transporta optimizācijas speciālists, SIA “Edwanda” vadītājs.

Savas profesionālās karjeras laikā ir strādājis ar elektronisko sakaru jomu saistītās valsts kapitālsabiedrībās un valsts iestādēs, kā arī iegūta darba pieredze valsts kapitālsabiedrību valdēs un padomēs.

Ozols ir absolvējis RTU, iegūstot bakalaura grādu inženierzinātnēs. Šobrīd ir LVRTC pagaidu valdes priekšsēdētājs.  Līdzšinējā darba pieredze – LVRTC komercdepartamenta direktors, SIA “Alina” valdes loceklis, SIA “Cutting Edge Technologies” valdes loceklis, SIA “Management Service Company” valdes locekli, Ārlietu ministrijas Latvijas Institūta Latvijas ārējā tēla koordinācijas padomes padomnieks, SIA “Blue Shock Bike” izpilddirektors, Latvijas Institūta Konsultatīvās padomes un Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras padomes dalībnieks, SIA “MMS Communications Latvia” valdes priekšsēdētājs, SIA “Leo Burnett Riga/ Metro Leo Burnett” izpilddirektors, SIA “Reklāmas aģentūra Metro” izpilddirektors, SIA “Statoil Latvia” pārdošanas vadītājs, AS “Baltijas Vertspapīru Nams” klientu servisa vadītājs, Latvijas Zinātņu akadēmijas Fizikas Institūta laborants/analītiķis.

Mežgals ir absolvējis Rīgas Stradiņa universitāti un ieguvis maģistra grādu tiesībās un ES biznesā, Banku augstskolu, iegūstot bakalaura grādu ekonomikas un vadības zinātnē. Šobrīd ir LVRTC pagaidu valdes loceklis un SIA “Latvijas mobilais telefons” padomes loceklis.  Līdzšinējā darba pieredze – LVRTC Finanšu un administratīvā departamenta direktors, SIA “IZZI” vecākais biznesa kontrolieris, SIA “Arkolat (Rito) finansists, SIA “Pergo” finanšu direktors, SAS “Mūsa motors Grupa” grāmatvedis, ERP speciālists.

KONTEKSTS:

Aprīlī darbu LVRTC nolēma pamest tā ilggadējais valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, kā arī abi valdes locekļi - Aldis Lukašinskis un Indulis Šķibelis. Bokta atkāpšanos no amata skaidroja ar to, ka viņam ar SM atšķiras redzējums par uzņēmuma attīstību.

Savukārt satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) norādīja, ka viņam un Boktam bijušas domstarpības jautājumā par lielo Eiropas Savienības (ES) līdzfinansēto projektu īstenošanu. Domstarpības ministram un LVRTC valdei saistītas ar diviem ES fondu projektiem, no kuriem viens saistīts ar platjoslas interneta ievilkšanu.

Uz vakantajiem amatiem tika izsludināts konkurss.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" daļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti