«Latvijas valsts mežu» vadītāja amatu Strīpnieks nomaina pret darbu kooperatīvā «Latraps»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts AS “Latvijas valsts meži” (LVM) valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks ir pieņēmis lēmumu atstāt uzņēmuma vadītāja amatu no šī gada 30. decembra. Strīpnieks darba gaitas turpinās lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajā sabiedrībā "Latraps".

LVM informēja, ka Strīpnieks bijis “Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs kopš uzņēmuma dibināšanas 1999. gada oktobrī, ieņemot šo amatu vairāk nekā divdesmit gadus.

“Pēc divdesmit gadiem LVM jau kādu laiku esmu apsvēris lēmumu meklēt jaunu darba cēlienu un tieši šobrīd esmu saņēmis vadības amata piedāvājumu no liela, privāta uzņēmuma ar sazarotu darbību un plašu nākotnes potenciālu, turklāt ar būtisku nozīmi visai Latvijas ekonomikai un sabiedrībai,” paziņojumā medijiem informēja Strīpnieks.

LVM padome šī gada izskaņā ārkārtas padomes sēdē lems par valdes priekšsēdētāja iecelšanu no citu valdes locekļu vidus. Vēlāk sola rīkot konkursu uz šo amatu.

Tikmēr "Latraps" paziņojumā medijiem informēja, ka no 17. janvāra Strīpnieks kļūs par kooperatīvās sabiedrības vadītāju. Iepriekš "Latraps" ilggadējais vadītājs Edgars Ruža paziņoja par lēmumu turpmāk strādāt tikai ar stratēģijas un attīstības projektiem.

KONTEKSTS:

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) dibināja 1999. gadā, un uzņēmuma pamatdarbība ir mežsaimniecība, kas ir LVM galvenais ieņēmumu avots. LVM pārvalda un apsaimnieko 1,62 miljonus hektāru Latvijas zemes.

Savukārt lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrība "Latraps" ir lielākais lauksaimniecības uzņēmums Latvijā, nodrošinot daļu no Latvijas kopējā eksperta apjoma. Uzņēmums eksportē gandrīz 70% graudaugu produkcijas uz vairāk nekā 30 valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti