«Latvijas Valsts mežiem» ieceļ pagaidu padomi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Akciju sabiedrības "Latvijas Valsts meži" (LVM) akcionāru sapulcē piektdien, 3. martā, apstiprināta jauna pagaidu padome, ņemot vērā, ka līdzšinējā padome pieņēmusi lēmumu vairs neturpināt darbu.  Padomē iecelti Mārtiņš Līdums, Zane Driņķe, Mārtinš Gaigals, Sintija Ķikste un Edvīns Zakovics, informēja Zemkopības ministrija.

Mārtiņš Līdums ir meža nozares eksperts ar pieredzi iestāžu vadības jautājumos, meža nozares normatīvajā regulējumā un kompetencēm meža nozares zinātnisko un izglītības jautājumu integrēšanā uzņēmuma darbībā, informēja ministrija.

Zane Driņķe ir biznesa augstskolas "Turība" profesore ar kompetencēm budžeta plānošanā, personālvadībā, stratēģisko plānu izstrādē un vadībā, kvalitātes vadības sistēmas pilnveidē un kontrolē.

Mārtiņš Gaigals ir eksperts meža nozares stratēģiskajā un investīciju plānošanā, pārzina uzņēmumu attīstības procesu virzību, inovatīvu ideju ieviešanu un datu apstrādi.

Sintijai Ķikstei ir kompetences starptautiskajā sadarbībā, publiskā iepirkuma procesa plānošanas, vadīšanas un uzraudzības jautājumos.

Edvīns Zakovics ir meža nozares profesionālis ar ilggadīgu pieredzi gan mežsaimniecības ražošanas procesu pārvaldībā, gan korporatīvajā vadībā, informēja ZM. 

Jau tuvākajā laikā plānots izsludināt atklātu konkursu uz LVM padomes locekļu amatiem.

KONTEKSTS:

"Latvijas Valsts meži" palika bez padomes, jo vispirms atlūgumu iesniedza padomes loceklis Kaspars Ozoliņš, norādot, ka  viņa kā neatkarīga padomes locekļa pienākumu pildīšana uzņēmumā turpmāk nav iespējama. Šonedēļ atlūgumus uzrakstījuši arī Aivars Tauriņš un Rinalds Muciņš, bet ceturtdien par aiziešanu no padomes paziņoja arī padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis.   

Pērn LTV raidījums "De facto" jau vēstīja, ka "Latvijas Valsts mežu" (LVM) valdei izraudzītie kandidāti ir no skandālos ierautiem uzņēmumiem.

Savukārt Latvijas Radio vēstīja, ka izskanējušas aizdomas, vai amatā apstiprinātais uzņēmuma LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš un valdes loceklis ir iecelti atbilstoši konkursa prasībām par nevainojamu reputāciju viņu iepriekšējās profesionālās darbības dēļ. Pārsteigumu par izvēlēto kandidātu pauda nominācijas komisijas locekle. Savukārt uzņēmuma padomes vadītājs uzsvēra – līdz ar kompetenču novērtējumu ir izšķetināti arī kandidātu iespējamie reputācijas riski.

Vēlāk premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") uzdeva Zemkopības ministrijai izvērtēt Pārresoru koordinācijas centra uzdevumā tapušo auditorkompānijas "KPMG Baltics" ziņojumu par LVM valdes un padomes locekļu atlases atbilstību labas korporatīvās pārvaldības principiem un lemt par atbilstošu rīcību, informēja Valsts kanceleja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti