Panorāma

Konceptuāli atbalsta grozījumus par aģitāciju valsts valodā

Panorāma

Panorāma

"Latvijas valsts meži" paliek bez padomes

«Latvijas Valsts meži» paliek bez padomes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vēl pirms neilga laika vienā no lielākajiem valsts uzņēmumiem – "Latvijas Valsts meži" – padomē strādāja četri cilvēki. Šobrīd visa padome, tai skaitā tās priekšsēdētājs, uzrakstījuši atlūgumus.

Savu atlūgumu kā pirmais iesniedza padomes loceklis Kaspars Ozoliņš. Publiskā paziņojumā par atkāpšanos Ozoliņš skaidroja, ka viņa kā neatkarīga padomes locekļa pienākumu pildīšana uzņēmumā turpmāk nav iespējama.

Šonedēļ atlūgumus uzrakstījuši arī Aivars Tauriņš un Rinalds Muciņš.

Visbeidzot ceturtdien, 2. martā, atlūgumu iesniedzis arī padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis. Viņš vēl trešdien, skaidrojot iespējamos pārējo padomes locekļu lēmumus uzņēmumu atstāt, pats bija pārliecības pilns darbu turpināt.

"Vistiešāko skaidrojumu varētu saņemt no attiecīgajiem padomes locekļiem. Bet manu nojautu līmenī ir tas, ka attiecīgie padomes locekļi grib koncentrēties uz darbu savos tiešajos uzņēmumos, kur viņi ir tiešajā operatīvajā pārvaldē," skaidroja Beļskis.

Savukārt Rinalds Muciņš LTV raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja, ka ir padarīts zināms darba posms, ir apstiprināti uzņēmuma aizvadītā gada rezultāti un šī gada budžets, bet viņš nolēmis atkāpties, jo pašlaik notiek "fokusēšanās uz personībām, nevis rezultātiem", uzmanību vairāk pievērš tam, "ko kāds teica, cenšas reaģēt uz sabiedrības vēlmēm, tas apgrūtina darbu".

Jautāts, vai padomes atkāpšanas nevarētu būt solis, lai izvairītos no atlaišanas, viņš sacīja, ka viņam grūti to komentēt, bet viņam nebija informācijas par šādu iespēju. "Lēmumi jau brieda ilgāku laika periodu," piebilda Muciņš.  

Muciņš, kurš arī ir Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs, noliedza, ka atkāpšanās saistīta ar to, ka padomes locekļiem ir citi pamatdarbi. "Neredzu šādu kopsakarību, tie ir dažādi amati un dažādi ieguldījumi, un slimnīca no tā nav cietusi, pienākumi tiek veikti," sacīja Muciņš.

Paredzams, ka jau drīzumā akcionāram būs jālemj par pagaidu padomes iecelšanu. Vairāk par šo tematu vēstīs raidījums "De facto" svētdien, 5. martā.

KONTEKSTS:

Pērn LTV raidījums "De facto" jau vēstīja, ka "Latvijas Valsts mežu" (LVM) valdei izraudzītie kandidāti ir no skandālos ierautiem uzņēmumiem.

Savukārt Latvijas Radio vēstīja, ka izskanējušas aizdomas, vai amatā apstiprinātais uzņēmuma LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš un valdes loceklis ir iecelti atbilstoši konkursa prasībām par nevainojamu reputāciju viņu iepriekšējās profesionālās darbības dēļ. Pārsteigumu par izvēlēto kandidātu pauda nominācijas komisijas locekle. Savukārt uzņēmuma padomes vadītājs uzsvēra – līdz ar kompetenču novērtējumu ir izšķetināti arī kandidātu iespējamie reputācijas riski.

Vēlāk premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") uzdeva Zemkopības ministrijai izvērtēt Pārresoru koordinācijas centra uzdevumā tapušo auditorkompānijas "KPMG Baltics" ziņojumu par LVM valdes un padomes locekļu atlases atbilstību labas korporatīvās pārvaldības principiem un lemt par atbilstošu rīcību, informēja Valsts kanceleja

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti