Dienas ziņas

Kino muzejam dāvina "Homo novus" tērpus

Dienas ziņas

Atzinība pensionētam policijas pulkvedim

Latvijas uzņēmumam līgums ar NATO

Latvijas uzņēmums ražos metāla kannas NATO armijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Viens no lielākajiem metālapstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs - SIA “VALPRO” - noslēdzis līgumu ar NATO atbalsta un iepirkumu aģentūru par metāla kannu ražošanu sabiedroto valstu armijas vajadzībām. Tas ir ieguvums uzņēmumam un arī kvalitātes novērtējums. Aizsardzības ministrijā uzsver - militārā industrija Latvijā turpina attīstīties.

Metālapstrādes uzņēmums SIA “VALPRO”  metāla kannas armijas vajadzībām ražo jau no 2000. gada, un kopumā saražots vairāk nekā viens miljons kannu. Uzvarot jaunajā NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras konkursā, uzņēmumam tas dos iespēju nepieciešamo produkciju sabiedroto valstu armijas vajadzībām ražot vēl turpmākos trīs līdz piecus gadus.

"Mēs šo konkursu vinnējām, tas vēlreiz apliecināja to, ka uz šo brīdi Eiropā viennozīmīgi mēs esam labākie, kvalitatīvākie ražotāji, kur gan personāls, gan inženiertehniskais līmenis atbilst šīm augstajām prasībām," pauda SIA “VALPRO” valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Attīstībai/Par!") min, ka militārā industrija Latvijā turpina strauji attīstīties, tāpēc viens no ministrijas uzdevumiem ir sniegt arī savu atbalstu šīs jomas uzņēmējiem. To īsteno, izsniedzot dažādus drošības sertifikātus, kas ļauj militārās industrijas uzņēmumiem piedalīties NATO iepirkumos. Tāpat ministrija nodrošina informācijas apmaiņu ar NATO un vietējiem uzņēmējiem par to, kas nepieciešams un ko Latvija ir gatava piedāvāt. Tiek īstenotas arī citas atbalsta funkcijas.

“Jebkurš eksports, jebkura industrija, kas iziet ārpus Latvijas, tas ir apsveicami, un tas noteikti ir viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem. Atbalstot Latvijas militāro industriju, mēģināt viņus ievirzīt starptautiskajā tirgū, un šeit mēs redzam, ka tas ir izdevies, un daļēji arī ar mūsu palīdzību. Vispirms paldies pašiem uzņēmējiem gan par iniciatīvu, gan par kvalitatīvu produktu," akcentēja Pabriks.

Uzņēmumā SIA “VALPRO” piebilst -  pirmais pasūtījums jau ir saņemts un šobrīd uzņēmums strādā pie tā izpildes. SIA “VALPRO” pagaidām ir vienīgais uzņēmums no Latvijas, kas uzvarējis šādā NATO apgādes un loģistikas aģentūras konkursā.

“Šī konkursa gatavošanās un prasības, viss tas bija ilgstošs darbs, kur jāpasaka liels paldies gan Aizsardzības ministrijai, gan Ekonomikas ministrijai, gan Drošības un aizsardzības federācijai, jo ar viņu cilvēku atbalstu mums izdevās iestrādāt tās lietas, kas mums kā profesionāļiem šāda produktu ražošanā likās svarīgas," norādīja Flemings.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti