Rīta Panorāma

Londonā popularitāti iekaro elektriskie taksometri

Rīta Panorāma

Intervija ar Nodarbinātības valsts aģentūras direktori Evitu Simsoni

Latvijā radīts laimes apģērbs

Latvijas uzņēmēju inovācijas: laimes apģērbs ar slepenām kabatiņām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijā izveidoti vairāki biznesa inkubatori, kur jaunie uzņēmēji uzsāk savu ceļu uz lielo biznesu. Viena no viņiem ir Anna Andersone, izveidojusi inovatīvu apģērbu apskāvieniem. Tas ļauj sajust sava mīļotā vai mīļotās pieskārienus, turklāt šos pieskārienus nemanīs neviens cits apkārt esošais, jo apģērbā iestrādātas slepenas kabatiņas.

Mēs visi vēlamies būt laimīgi. Šī pavisam vienkāršā atziņa Annai Andersonei kalpojusi par pamatu inovatīvai biznesa idejai, radot zīmolu ”Be-with”.

“Izlasīju pasaulē lielāko pētījumu par laimi, kur 75 gadus apkopoja datus par vairāk nekā 500 cilvēkiem un mēģināja analizēt, kas padara dzīvi laimīgu Profesori secināja, ka ir viens galvenais faktors, kas nodrošina laimīgāku dzīvi. Cilvēki ir veselāki, veiksmīgāki, vairāk pelna, ilgāk dzīvo. Šis faktors ir tuvas un siltas attiecības,” stāsta Andresone.

Un tā radās ideja izveidot apģērbu, ar kura palīdzību veidojas tuvākas attiecības cilvēku starpā. Proti, dzīves partneriem ir iespēja otram  pieskarties, neviena cita nemanītiem – apģērbs apskāvieniem ar slepenajām kabatiņām.

“Tad, kad mēs pieskaramies viens otram, izdalās tāds hormons kā oksitocīns, kas atbild par laimi, pieķeršanos, uzticēšanos. Ja hormons neizdalās, mēs atsvešināmies, ja izdalās, mēs satuvināmies. Tāpēc vajag katru dienu apskauties,” saka zīmola ”Be-with” radītāja.

Apģērba dizainu veidojusi dizainere Monta Jansone. Pašlaik Latvijā tiek ražotas dažādas kleitas, T krekli, džemperi sievietēm un vīriešiem. Īpaši padomāts par videi draudzīgāku materiālu izmantošanu.

Par pieprasījuma trūkumu pēc šāda jauna tipa apģērba uzņēmēja nesūdzas. Ik pa brīdim, ejot pa ielu, zīmola radītāja pamana cilvēkus, kam iestrādātas slepenās kabatiņas. “Superīgas sajūtas! Tas ir tik forši.

Tāds prieks redzēt, ka cilvēks valkā mūsu drēbītes.

Nāk arī labas atsauksmes, kas ir ļoti patīkami,” saka Andersone.

Viņa stāsta, ka ar šo apģērbu šobrīd iet pa priekšu laikam, jo pasaulē neko līdzīgu nevar atrast: “Nav visā pasaulē. Mēs izmeklējāmies visur, nekā tamlīdzīga nav.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti