Latvijas Universitāte izsolē par 1,55 miljoniem eiro pārdevusi dienesta viesnīcu Teikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Universitāte (LU) izsolē par 1 551 000 eiro ir pārdevusi dienesta viesnīcu Burtnieku ielā 1, Teikā. Ēku iegādājies vienīgais izsoles dalībnieks – SIA "ME Investments", kas pārsolījis izsoles sākuma cenu par 51 000 eiro, portālu LSM.lv informēja LU.

Interesenti, kas veikuši nopietnu objekta priekšizpēti pirms pieteikšanās, bijuši gandrīz 10, tajā skaitā divas kompānijas no Igaunijas.

"Aktīvi komunicējot ar investoriem Baltijas mērogā, bija saskatāma interese pēc šī objekta arī tik sarežģītos tirgus apstākļos.

Rezultātā īpašumu izdevās pārdot par vēlamo cenu, kas norāda uz optimistisku noskaņu nozarē un kopējām ekonomikas atveseļošanās tendencēm,"

paziņojumā medijiem norādīja LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs.

Arī LU Infrastruktūras departamenta nekustamo īpašumu speciālists Aleksandrs Geržatovičs atzīmēja, ka investori pirms izsoles izrādījuši negaidīti lielu interesi.

"Iespējams, ka objekta specifika un atrašanās vieta nospēlēja lielu lomu. Jāatzīmē, ka dienesta viesnīcu un "Micro Living" koncepta attīstības projektu Rīgā ir ļoti maz un šajā tirgus nišā ir liels potenciāls. Būs interesanti pavērot, kā jaunie īpašnieki izvēlēsies attīstīt šo īpašumu,"  atzīmēja Geržatovičs.

LU dienesta viesnīca Burtnieku ielā 1 ir viens no lielākajiem īpašumiem, ko LU līdz šim atsavinājusi. Izsolē iegūtos līdzekļus novirzīs LU Akadēmiskā centra attīstībai.

LU Akadēmiskais centrs kļūs par vienu no Ziemeļeiropā modernākajiem studentu un pētniecības centriem. Šobrīd tur atrodas Dabas māja un Zinātņu māja, nākamā durvis vērs Rakstu māja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti