Latvijas un Rumānijas premjeri apsprieduši augsta līmeņa ekonomikas foruma rīkošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) sestdien, 7. jūlijā, Sofijā tikoties ar Rumānijas premjerministri Vioriku Dančilu, apsprieda iespēju par augsta līmeņa ekonomikas forumu.

Ministru prezidenta preses sekretārs informēja, ka tikšanās laikā tika apspriesta abu valstu sadarbība, īpašu uzmanību pievēršot ekonomikas jautājumiem.

Kučinskis norādīja, ka Latvijai un Rumānijai ir iespējas attīstīt ekonomisko sadarbību, kas līdz šim nav bijusi pietiekama. Abas puses esot vienisprātis, ka ir nepieciešams noorganizēt augsta līmeņa ekonomikas forumu Latvijas un Rumānijas uzņēmējiem.

Šā gada pirmajā ceturksnī preču tirdzniecības apgrozījums starp Latviju un Rumāniju ir pieaudzis gandrīz par ceturto daļu, tomēr apjomi aizvien ir mazi. Kā norādīts paziņojumā medijiem, Latvijas uzņēmumi saskata potenciālu eksportam uz Rumāniju – ar iekārtām graudu apstrādei, uztura bagātinātājiem, medikamentiem un IKT pakalpojumiem.

Uzmanība sarunas laikā tika pievērsta iespējamai sadarbībai aviopakalpojumu jomā. Kučinskis norādīja uz Latvijas aviokompānijas “airBaltic” darbu, kas piedāvā lidojumus uz aptuveni 100 galamērķiem.

Dančila divpusējās tikšanās laikā uzaicināja Kučinski ierasties vizītē Rumānijā.

Abu pušu tikšanās notika Sofijā Centrāleiropas, Austrumeiropas un Ķīnas valdību vadītāju 16+1 samita ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti