Latvijas un Krievijas uzņēmēji vienojas par uzlabojumiem tranzīta attīstībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas-Krievijas Lietišķās sadarbības padomes (LSP) sanāksmē Maskavā abu pušu uzņēmēju pārstāvji vienojās par ciešāku pārrobežu sadarbību, tostarp sarežģīto autotransporta un tranzīta jautājumu risināšanā, kas vēl arvien apgrūtina efektīvāku starpvalstu ekonomisko sadarbību, informē Latvijas Darba devēju konfederācijā.

Tikšanās laikā tika apspriestas nepieciešamās normatīvo aktu izmaiņas gan Krievijas, gan Latvijas likumdošanā, kas ļautu efektīvāk organizēt kravu pārvadājumus un tranzīta darījumus, tostarp gan savstarpēji saskaņotā ceļu nodokļa ieviešanā tranzītam, vienlīdzīgu pārvietošanās tiesību nodrošināšanā kravas autotransportam zonās, kur noteikti satiksmes ierobežojumi vai īpaši pārvietošanās nosacījumi, kravas autotransporta svara sertifikācijas ieviešanā un citu būtisku jautājumu risināšanā.

Tāpat LSP ietvaros tika izskatīti jautājumi, kas skar Krievijas Sertifikācijas komitejas 2014.gada plānus un kas ir būtiski Latvijas eksporta veicināšanā – piemēram, piena produktu jomā. Lai veicinātu efektīvāku eksporta jautājumu risināšanu, LSP tika rosināts veidot mērķtiecīgu sadarbību starp abu valstu pārtikas produktu ražotājiem, tirgotājiem un tos pārstāvošajām organizācijām savlaicīgai kvalitātes garantiju un produkcijas drošības jautājumu risināšanai. Tāpat līdzīgu sadarbību uzņēmēji rosina attīstīt starp abu valstu uzraugošajām institūcijām.

„ LSP ir unikāla sadarbības forma, kas dod iespēju starpvaldību līmenī pārstāvēt Latvijas un Krievijas darba devējus un to intereses gan Krievijas, gan Latvijas valdībās.  Mums ir svarīgi veicināt sadarbību reģionu līmenī kā  transporta, tā arī  muitas,  tirdzniecības, kultūras un citās jomās," sacīja LSP Latvijas puses vadītājs un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) viceprezidents Vasilijs Meļņiks.

Latvijas-Krievijas Lietišķās sadarbības padomes (LSP)  izveidota 2008.gadā. No Latvijas puses padomi veido LDDK un Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kamera. Savukārt no Krievijas puses padomi veido un pārstāv Viskrievijas darba devēju apvienība „Krievijas Rūpnieku un uzņēmēju savienība", Krievijas Apvienoto darba devēju koordinācijas padome un Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palāta.  LSP darbības laikā  ir atrisināti Latvijas uzņēmējiem būtiskie jautājumi par nodokļu dubulto uzlikšanu un izvairīšanos no nodokļu nemaksāšanas,  par Krievijā veikto investīciju aizsardzību un tālāku šo investīciju attīstību, ka ari veiksmīgi un pilnvērtīgi ir  izveidota līgumtiesiskā bāze un risināti citi nozīmīgi adām valstīm jautājumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti