Latvijas tirgotāji Eiropas Komisijai lūdz palīdzību kases aparātu reformā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Tirgotāju asociācija ceturtdien, 28.jūnijā, Briselē tiekas ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem, lai komisiju aicinātu iejaukties situācijā, kas izveidojusies saistībā ar kases aparātu un sistēmu reformu. Īpaši uz palīdzību cerot mazie un vidējie tirgotāji, pauž asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Tirgotāji līdz šim esot piedāvājuši vairākus efektīvākus un, iespējams, lētākus kases aparātu un sistēmu kontroles mehānismus. Tomēr Finanšu ministrija jau pusotru gadu nevēloties apspriest pēc būtības "reformas" principus.

“Mēs esam iesnieguši sūdzību par sertifikācijas procedūru – tas izmaksā ļoti dārgi valstij, kases aparāti sadārdzinās 2,5 reizes un savukārt apkalpošana – 3,5 reizes,” saka Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

Tomēr vienlaikus Danusēvičs atzīst, ka ar Valsts ieņēmumu dienesta vadību panākta vienošanās par saprātīgāku kases aparātu ieviešanas procesu: “Valsts ieņēmumu dienests ir izveidojis tabulu, kurā visiem kases aparātu modeļiem ir pretī četras versijas, kas ar to tālāk notiks: vai nu tas tiks sertificēts, to var vai nevar pielāgot un vai tas jāmaina. Tagad kases aparātu lietotājiem jāseko līdzi, kuri modeļi jānomaina vai jāpilnveido."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti