Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio ļauj nemaksāt dividendes un saglabāt peļņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien, 15.decembrī, atļāva valsts SIA "Latvijas Televīzija" un valsts SIA "Latvijas Radio" nemaksāt dividendes un saglabāt peļņu attīstībai, liecina Ministru kabinetā pieņemtie rīkojumi.

Tas nozīmē, ka Latvijas Radio nebūs jāmaksā dividendes 133 089 eiro no 2014.gadā gūtās tīrās peļņas, bet Latvijas Televīzijai - 1 226 682 eiro no tīrās peļņas par 2013.gadu.

Kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) valdības sēdē sacīja, ka "informācijas telpas stiprināšana ir viena no būtiskākajām finansēšanas prioritātēm nākamā gada budžetā un sabiedriskā medija stiprināšana ir nacionālās drošības jautājums", ziņo BNS.

Latvijas Televīzija resursus grasās novirzīt videoarhīva datu centra izbūvei, pirmās kārtas aprīkošanai un datu apstrādei, satura redakciju telpu vienkāršotai renovācijai un ražošanas telpu aprīkošanai ar datortīklu, kā arī Riodežaneiro 2016.gada vasaras olimpiskās spēļu, paraolimpisko spēļu un UEFA ''EURO 2016'' spēļu atspoguļošanai.

Savukārt Latvijas Radio resursus novirzīs ierakstu un tiešā ētera studiju aprīkojuma atjaunošanai, pacēlāja izbūvei vestibilā, lai nodrošinātu pieeju cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī fasādes logu un balkona durvju restaurācijai, lai uzlabotu ēkas energoefektivitāti un darba vides apstākļus.

Jau ziņots, ka 2009.gadā beigās pieņemtie noteikumi - kārtība, kādā tiek noteikta un ieskaitīta valsts budžetā izmaksājamā peļņas daļa par valsts kapitāla izmantošanu - paredz, ka valstij pilnībā piederošām kapitālsabiedrībām 90% no peļņas jānovirza dividendēs valstij. Tiesa, valdība var arī noteikt atšķirīgu dividendēs izmaksājamo peļņas daļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti