Panorāma

Viļņā pie baltiem galdautiem svin valsts svētkus

Panorāma

Diskutē par Latgales vietu Latvijā

Latvijas stādu parāde Siguldā

Latvijas stādu parādē desmitiem tirgotāju un milzumdaudz pircēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai labi aug - ar šādu vēlējumu no Siguldas uz dobēm dažādās Latvijas vietās aizceļojuši tūkstošiem puķu podu un mazu kociņu. Siguldā svētku brīvdienās notiek 14. Latvijas stādu parāde – gada lielākais pasākums dārzkopjiem, kas pulcē audzētājus no visas Latvijas, un to apmeklēja tūkstošiem cilvēku.

Abās rokās pilni maisi. Katrā vismaz trīs četri un vairāk stādu – pircēji apmierināti dodas prom no Siguldas Svētku laukuma, kas atgādina skudru pūzni: vasaras puķes, zemeņu un tomātu dēsti, košumkrūmi, skujeņi.

Pircēji stāv rindā pēc augļu kociņiem un ogulājiem. Piemēram, Maija Kiršteine grasās stādīt ķiršus bērniem, savukārt Kaspars Virsnītis - vilkābeli, kadiķi un pat egli.

Kopumā ir sabraukuši desmitiem puķu, koku, garšaugu un citu stādu audzētāji.

Gan audzētāji, gan dārzkopji sūkstās par pavasari - šogad esot tāds savāds. Iepriekšējos gados visi jau aprīlī stādījuši. Bet šogad aukstums nekādi negrib atkāpties un laika apstākļu dēļ mazāk arī pērkot.

Parādē piedalās tikai Latvijas stādu audzētāji, lai popularizētu vietējo dārzkopības preci, kam jākonkurē ar daudz sliktākas kvalitātes importa stādiem, ko tirgo lielveikalos.

Stādu parāde Siguldā notiek jau piekto gadu. Tā izvērsusies par dārzkopju un stādu audzētāju lielāko un plašāko gadatirgu, kurš iesāk ilgi gaidīto dārzkopības sezonu. Pirms diviem gadiem tika sasniegts apmeklētāju rekords – vairāk nekā 50 000. Pēc dēstiem un kociņiem braucot arī no Igaunijas un Skandināvijas valstīm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti