Latvijas šprotes Krievijas tirgū varētu atgriezties pēc Jaunā gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Baltijas valstīs ražotās šprotes Krievijas tirgū varētu atgriezties pēc Jaunā gada, paziņoja Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta vadītāja palīgs Aleksejs Aleksejenko.

“Es domāju, ka pašlaik šo jautājumu [šprotu atgriešanās Krievijas tirgū] izskatīs mūsu eksperti. Jebkurā gadījumā tas prasīs dažas nedēļas, visticamāk, pēc Jaunā gada,” Aleksejenko sacīto citē Krievijas informācijas aģentūra Ria.ru.

Viņš skaidroja, ka iepriekš šprotu ievešanas lieguma noteikšana bija saistīta ar paaugstināto benzopirēna līmeni.

Taču pašlaik ražotāji esot "veikuši ļoti lielu darbu", mainot tehnoloģiju, un esot uzstādījuši jaunas ierīces, kas kontrolē kancerogēno vielu līmeni.

Ziņots, ka 2015.gada jūnijā Krievija noteica zivju produkcijas importa aizliegumu, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas uzņēmumos.

Vēlāk pēc vairākkārtējām abu pušu pārrunām tika pieļauts, ka Latvijas zvejas produktus uz Krieviju varētu eksportēt pēc atkārtotām pārbaudēm. "Rosseļhoznadzor" inspektori šogad jūlijā pārbaudīja Latvijas zivju produkcijas ražotājus, taču pēc viesošanās bija mazrunīgi par iespējamo lēmumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti