Panorāma

Piemin noslepkavoto politiķi B. Ņemcovu

Panorāma

Sāk ziedēt pasaulē lielākā krokusu kolekcija

Lielbritānijā gatavojas ierobežojumu atcelšanai

Latvijas skaistumkopēja Lielbritānijā gatavojas ierobežojumu atcelšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons paziņojis par četru soļu plānu pandēmijas ierobežojumu atcelšanai. Vasarā – 12. jūnijā, Lielbritānijā cer atcelt visus ierobežojumus, bet dažādi veikali un uzņēmumi varēs atsākt darbu jau 12. aprīlī. Arī skaistumkopšanas saloni. Tam, ka darbs atsāksies, tic arī meistare un pasniedzēja Undīne Kalpakova.

Pirms trim gadiem Bērtonā pie Trentas Undīne atvēra savu skaistumkopšanas salonu, vēlāk iegūstot sertifikātu topošo skropstu un uzacu meistaru apmācībai. Apmācības notika ne tikai angļu, bet arī latviešu un krievu valodās, bija daudz gan mācīties gribētāju, gan klientu. Taču pagājušā gadā, sākoties Covid-19 pandēmijai,  valdība martā paziņoja par skaistumkopšanas nozares slēgšanu.

"Mēs aizslēdzāmies, un, ja rēķinām apaļu gadu, tad mūs aizvēra, atvēra uz diviem mēnešiem, aizvēra uz mēnesi atkal. Atvēra atkal uz mēnesi, un tagad jau otrais, trešais mēnesis, kā mums ir mierā...," stāstīja salona īpašniece un kursu pasniedzēja Undīne Kalpakova.

Salons atrodas biznesa centrā, kas pašlaik ir tukšs un kluss. Dīkstāves laikā atlaides telpu īrei netiek dotas, neskatoties uz faktu, ka strādāt aizliegts.

"Valdība ir padomājusi par mums, par uzņēmējiem, par biznesiem. Ik pa pāris nedēļām, varētu teikt, reizi sešās nedēļās tiek izmaksātas ne kompensācijas, bet šis te pabalsts, lai biznesu varētu uzturēt,

lai varētu nomaksāt rēķinus, lai varētu samaksāt īres. Bet ir tāda lieta, ka, jo lielāks bizness tu esi, jo augstākas ir tavas īres, jo lielāku telpu, platību tu īrē, jo vairāk tavas izmaksas aug. Viņi ir sadalījuši dažādās iedaļās, aprēķinot aptuvenās izmaksas biznesiem, un, atkarībā no tā, kurā līmenī tu ietilpsti, viņi tev izmaksā kaut kādu naudu ik pa kādam laikam, kas nav noteikts," sacīja uzņēmēja.

Taču laiks tiek izmantots lietderīgi, salonu pārkārtojot un uzlabojot.

"Mēs jau būtībā tagad plānojam un pieņemam rezervācijas uz procedūrām, uz kursiem. Lai mums jau ir plāns, cik liels ir pieprasījums. Ja viss iet pēc plāna, tad 12. aprīlī mēs veram durvis, pieņemam klientus. Protams, pagaidām mēs vēl nezinām, kādas būs vadlīnijas par to, kā mēs varam operēt, kādi ir ierobežojumi, vai mums ir vajadzīgas aizvien maskas, cik cilvēkus mēs varam dienā pieņemt," atzina Kalpakova.

Pandēmijas laikā ir pamatīgi cietušas daudzas nozares, un atkopšanās prognozes nav visai optimistiskas.

"Mums ir bijuši divi "lokdauni", un, atveroties nav tā, ka mēs tagad strādāsim un klienti gāzīsies aumaļām iekšā pa durvīm. Protams, pieprasījums ir, pirmajā nedēļā noteikti, pat otrajā, kas ir ļoti cītīgi gaidījuši. Taču visi šie te "lokdauni" cilvēkiem tomēr maina prioritātes.

Ir cilvēki, kas ir atraduši un var izdzīvot bez tā, ir cilvēki, kuriem mainījies finansiālais stāvoklis, ir cilvēki, kas aizvien tomēr baidās nākt ārā no mājas un izvairās no tuvā kontakta.

Līdz ar to, kamēr šī pandēmija nebūs pilnībā pārdzīvota, biznesiem, īpaši skaistumkopšanā, mums pagaidām būs kustība daudz mazāka," uzskata uzņēmēja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti