Latvijas Radio vadība: Finansējuma samazinājums ietekmēs oriģinālsatura apjomu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tā kā papildu pieprasījumi Latvijas Radio bāzes finansējumam noraidīti un jauno iniciatīvu finansējumam nav atbalsta, tas 2016.gadā nozīmētu Latvijas Radio finansējuma apjoma sarukumu par 7%, salīdzinot ar 2015.gadu. Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš norāda, ka tas ietekmētu radio veidotā satura apjomu.

Iepriekšējos gados Latvijas Radio pieejamā valsts budžeta dotācija ir veidojusies no divām daļām – no bāzes finansējuma un papildu piešķīrumiem vienreizējo pasākumu finansēšanai. Abas šīs daļas vienādā mērā tikušas izmantotas Latvijas Radio satura veidošanai un infrastruktūras uzturēšanai sabiedriskajā pasūtījumā noteiktajā apmērā.

Taču papildu pieprasījumi bāzes finansējumam jau iepriekš tika noraidīti, savukārt priekšlikumus jauno politikas iniciatīvu finansējuma ietvaros atbildīgā ministrija nav atbalstījusi.

Pauliņš norāda – gadījumā, ja netiek atbalstīti radio priekšlikumi 2016.gadam, Latvijas Radio nākamgad faktiski jārēķinās ar jūtamu kopējo valsts dotācijas līdzekļu samazinājumu salīdzinājumā ar iepriekšējiem periodiem. Tas nozīmē aptuveni 800 tūkstošu eiro iztrūkumu Latvijas Radio budžetā nākamajam gadam.

Apjoma samazinājums par  7% salīdzinājumā ar 2015.gadu un par 10% - ar 2014.gadu esot pietiekami būtisks. Tas varot radīt riskus Latvijas Radio darbības nodrošināšanai līdzšinējā apmērā un Latvijas Radio uzdevumu un funkciju pienācīgai izpildei.

„Ja būtiski tiks samazināts Latvijas Radio finansējums, tas neizbēgami ietekmēs Latvijas Radio veidotā oriģinālsatura apjomu. Ņemot vērā, ka Latvijas Radio tirgus daļa radio programmu apraidē Latvijā ir ap 40%, satura apjoma samazinājums neapšaubāmi rada riskus īstenot Latvijas informatīvās telpas stiprināšanas stratēģiju,” komentē Pauliņš.

Latvijas Radio ir lūdzis Ministru kabinetu ņemt vērā šos apsvērumus un Latvijas Radio viedokli, veidojot un lemjot par 2016.gada valsts budžetu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti