Dienas notikumu apskats

"ABLV Bank" atvainojas klientiem par ierobežojumiem naudas līdzekļu piekļuvei

Dienas notikumu apskats

Valsts augstākās amatpersonas Rimšēviču aicina atkāpties; viņš par to ziņošot rīt

Rimšēviču tur aizdomās par vismaz 100 000 eiro kukuļa pieprasīšanu

Latvijas Radio: Rimšēviča krimināllieta, iespējams, saistīta ar «Trasta komercbankas» likvidēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktais kriminālprocess, kurā figurē arī Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, iespējams, saistīts ar “Trasta komercbankas” likvidēšanu, liecina Latvijas Radio rīcībā esošā informācija.

15.februārī KNAB sāka kriminālprocesu pret Rimšēviču aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Saistībā ar šo lietu aizturēts ne tikai Rimšēvičs, bet vēl kāda persona. Medijos jau izskanējis, ka šis cilvēks ir uzņēmējs Māris Martinsons.

Latvijas Radio rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka nedēļas nogalē aizturētie varētu būt bijuši ieinteresēti “Trasta komercbankas” likvidēšanā. Laikā, kad par “Trasta komercbankas” likteni tika lemts, tai ar likviditāti nebija problēmu. Bankas slēgšanas iemesli bija tās izmantošana nelikumīgās darbībās.

Tāpat saskaņā ar neoficiālo informāciju šajā kriminālprocesā ir iztaujāts arī finansists Jorens Raitums, kuru vasarā aizturēja tā dēvētajā maksātnespējas administratoru lietā. Raitumam policija inkriminēja dalību izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

“Trasta komercbankas” lietā aizdomās turētais bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds pagaidām no intervijām izvairās.

Savukārt par banku sektoru atbildīgās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Pēters Putniņš noliedz, ka Rimšēvičs jebkad būtu centies ietekmēt tās pieņemtos lēmumus, tostarp, attiecībā uz “Trasta komercbanku”.

KONTEKSTS:

Piektdien, 16.februārī,  KNAB veicis kratīšanas Ilmāra Rimšēviča darba vietā un arī dzīvesvietā - privātmājā Langstiņos. Sestdienas vakarā Rimšēvičs, kurš piektdien neatradās Latvijā, atgriezās Rīgā un pats devās uz KNAB. Birojā viņš atradās vairākas stundas, bet nakts vidū ap plkst. 1.25 Rimšēvičs kopā ar advokātu aizvests turpināt procesuālās darbības.  

Tāpat zināms, ka KNAB aizturēja uzņēmēju Māri Martinsonu

KNAB informēja, ka Latvijas Bankas amatpersonu tur aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Tāpat lietā figurē vēl kāda persona, kurai piemērots aizdomās turamā statuss kukuļošanā un nozieguma atbalstīšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti