Latvijas prezidents un premjers nav aicināti uz Davosas ekonomikas forumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) nav ielūgti uz Pasaules ekonomikas forumu, kas janvāra beigās notiks Šveices kūrortpilsētā Davosā.

Valsts prezidenta kancelejas komunikācijas speciāliste Laura Jansone portālam LSM.lv norādīja, ka Latvijas Valsts prezidents Vējonis nav saņēmis ielūgumu un nepiedalīsies drīzumā gaidāmajā Davosas forumā. Arī iepriekšējos gadus Vējonis nav piedalījies šajā forumā. Jansone vienlaikus uzsvēra, ka Vējonis vizītē Ķīnā  pērn septembrī piedalījās Pasaules ekonomikas foruma organizētajā Jauno čempionu ikgadējā sanāksmē jeb tā sauktajā vasaras Davosā Tjaņdziņā.

Uz drīzumā gaidāmo Davosas forumu nav aicināts arī aizejošās valdības vadītājs Kučinskis, kurš tajā piedalījās pagājušajā gadā, portālam LSM.lv teica premjera runasvīrs Andrejs Vaivars. Pasaules ekonomikas forumā Davosā pērn piedalījās arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība). Arī aizejošās valdības finanšu ministre šogad nav ielūgta uz forumu, portālam LSM.lv teica ministres runasvīrs Arno Pjatkins.

Ikgadējais Pasaules ekonomikas forums Šveices kalnu kūrortā Davosā notiks no 22. janvāra līdz 25. janvārim. Pasaules lielākās ekonomikas – Amerikas Savienoto Valstu – prezidents Donalds Tramps nupat paziņoja, ka nedosies uz forumu, ņemot vērā, ka valdības darbs joprojām ir daļēji apturēts.

KONTEKSTS:

Pasaules ekonomikas foruma sasaukšana par tradīciju kļuvusi no 1971. gada, kad Rietumeiropas un vēlāk visas pasaules politiskās un biznesa elites pārstāvji pulcējās ar cēlu mērķi – lai izveidotu platformu starptautisku konfliktu un globālu izaicinājumu risināšanai.

Latvijas amatpersonas iepriekšējos gados samērā reti aicinātas piedalīties Pasaules ekonomikas forumā. 2016. gadā Latviju Davosas forumā pārstāvēja Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars. Ielūgumu vēl 2016. gada augusta beigās saņēma tā laika Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma, taču tā brīža politisko notikumu dēļ Latvijā viņa uz Šveici nedevās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti