«Latvijas pasts» uz laiku pārtrauks sūtījumu piegādi uz Ķīnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 4. februāra pasta sūtījumu piegāde no Latvijas uz Ķīnu ar valsts AS “Latvijas pasta” un “Latvijas pasta eksprespasta” starpniecību uz laiku tiek pārtraukta.

Tas saistīts ar to, ka līdz ar koronavīrusa izplatīšanos virkne pasaules aviokompāniju, ar kurām sūtījumu piegādei uz Ķīnu sadarbojas arī “Latvijas pasts”, atcēlušas vai būtiski ierobežojušas aviosatiksmi ar šo valsti, informēja Starptautiskā pasta korporācija.

„Latvijas pasta” Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa
00:00 / 01:02
Lejuplādēt

“No rītdienas “Latvijas pasts” pieņems pasta sūtījumus uz Ķīnu, vienlaikus brīdinot klientus par to, ka pagaidām šī sūtījumu satiksme pārtraukta. Bet meklēsim veidus, citus ceļus šo sūtījumu piegādei uz Ķīnu,” pastāstīja „Latvijas pasta” Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Visi sūtījumi, kas “Latvijas pastā” un “Latvijas pasta eksprespastā” pieņemti piegādei uz Ķīnu, tiks uzglabāti līdz aviosatiksmes atjaunošanai ar šo valsti. “Līdz laikam, kamēr būs lēmumi vai aviosatiksme tiks atjaunota, sūtījumus uzglabāsim pie mums – “Latvijas pasta” sūtījumu šķirošanas kompleksā,” sacīja Vārpa.

Sūtījumu daļa no Latvijas uz Ķīnu ir neliela – aptuveni 0,1%. Savukārt sūtījumu apmērs no Ķīnas ir aptuveni 60-65%.

Pašlaik gan sūtījumi turpina ienākt. “Tādēļ, ka Latvijai nav tiešās aviosatiksmes ar Ķīnu, līdz ar to šie sūtījumi tiek virzīti tranzītā un kavējas dažādos starpposmos un pārkraušanas punktos citu valstu lidostās. Un attiecīgi ienāk Latvijā pakāpeniski,” skaidroja Vārpa.

KONTEKSTS:

2019. gada decembrī Ķīnā sākās jauna vīrusa izplatība. Jaunā vīrusa uzliesmojuma epicentrs ir Ķīnas centrālās daļas pilsēta Uhaņa, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pretēji sākotnējiem pieņēmumiem secināts, ka vīruss varētu tikt pārnests arī no cilvēka uz cilvēku.

Lai nepieļautu vīrusa izplatību, Ķīna paziņojusi par valsts mēroga ierobežojumiem. Vīruss izplatījies arī ārpus Ķīnas: Japānā, Filipīnās, Dienvidkorejā, Taivānā, Taizemē, Vjetnamā, Saūda Arābijā, Singapūrā, ASV, un Austrālijā. Pirmie gadījumi identificēti arī Eiropā – Francijā, Vācijā un Somijā.

Savukārt Pasaules Veselības organizācija (PVO) saistībā ar Ķīnas koronavīrusu izsludinājusi augstāko starptautisko ārkārtas stāvokli veselības aizsardzības jomā. 

Jaunā tipa koronavīrusa uzliesmojums radījis īpašu satraukumu, jo tas ir radniecīgs SARS jeb smagā akūtā respiratorā sindroma izraisītājam. SARS 2002. un 2003. gadā prasīja gandrīz 800 cilvēku dzīvības, pārsvarā kontinentālajā Ķīnā un Honkongā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti