Dienas ziņas

Pieaug interese par mediācijas ieviešanu skolās

Dienas ziņas

Kuldīgā spriež par interešu izglītību

"Latvijas Pasts" turpina nodaļu optimizāciju laukos

«Latvijas pasts» turpina nodaļu optimizāciju laukos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Latvijas pasts” turpina nodaļu optimizāciju reģionos, daudzviet tās pārveidojot par pasta pakalpojumu saņemšanas vietām, attiecīgi saīsinot arī darba laikus pat līdz vienai stundai dienā. Lai gan uzņēmums to pamato ar iedzīvotāju skaita samazināšanos un pasta pakalpojumu patēriņa paradumu maiņu, tam gluži nepiekrīt Kocēnu novadā. Ja maina un saīsina pasta pakalpojumu saņemšanas laikus, iedzīvotājiem ir grūtības pakalpojumus saņemt tuvāk dzīvesvietai un ērtākā laikā.

Primāri lauku reģionos pasta pakalpojumu saņēmēji ir seniori. Darba laiki ir tādi, kuros visvairāk tiek sniegti pasta pakalpojumi, kas arī tiek pielāgoti sarunās ar vietējo pašvaldību. Parasti darba laiks ir pielāgots, piemēram, sabiedriskā transporta maršrutam vai citu iestāžu darba laikam.

Lai apzinātu Kocēnu novada iedzīvotāju viedokli par “Latvijas pasta” sniegto pakalpojumu kvalitāti, pašvaldība veica iedzīvotāju aptauju. Secināts, ka visai daudzi nav apmierināti ar pasta pakalpojumu saņemšanas iespējām. Sevišķi apgrūtinoši tas ir strādājošajiem. Pasta darba laiki novada pagastos atšķiras. Kādā strādā pusi dienas, citos vien tikai stundu dienā. Turklāt pašā novada centrā Kocēnos nodaļa slēgta vispār.

“Mēs noskaidrojām, ka, piemēram, Rubenē skolotāji neiet pusdienās, lai varētu nopirkt pastmarku. Arī pārējos pagastos pasta sūtījumu izņemšana un jebkuri citi pasta pakalpojumi ir liels izaicinājums, lai plānotu savu darba laiku," pauda Kocēnu novada domes priekšsēdētāja vietniece Evija Nagle.

Lai arī uz pašvaldību pleciem jau gulstas apjomīgs skaits dažādu pakalpojumu, šobrīd nekas cits neatliek, kā vien uzņemties daļējas rūpes arī par pasta paklpojumu nodrošināšanu. Tā vienā no novada pagastiem - Bērzainē, kur jau ilgāku laiku pagasta bibliotēkā pasta pakalpojumi pieejami vien tikai no 13.00 līdz 14.00 dienā, ir pierādījies, ka tas ir neefektīvi. Piemēram, ja iedzīvotājs nav paguvis ierasties pēc savas sīkpakas, pēc tā būs jādodas uz kaimiņu novada Burtniekiem.

“Mūsu pastniece ved no Burtniekiem tos pasta sūtījumus un izvadā te pa mājām avīzes vai vēstules. Un, ja neizņem to ierakstīto vēstuli cilvēks tajā dienā, tad aizvedīs atpakaļ uz Burtniekiem un atsūtīs ziņu, ka jums ir pienācis sūtījums, lūdzu, saņemt Burtniekos. Vai arī atliek atkal nākt pie pastnieces un teikt, ka tajā vienā stundā, kad brauksi, atved, lūdzu, atpakaļ," sacīja Kocēnu novada Bērzaines pagasta iedzīvotājs Aivars Kangars.

Šobrīd Latvijā jau vairāk nekā 200 pasta nodaļas ir pārtapušas par pasta pakalpojumu saņemšanas vietām ar ierobežotu darba laiku atbilstoši pierpasījumam konkrētājā vietā. Vienlaikus iedzīvotājiem ir iespēja saņemt nepieciešamo pakalpojumu arī ārpus darba laika, pastniekam ierodoties dzīves vietā, bet arī tas ir par maksu.

“Primāri lauku reģionos mūsu pakalpojumu saņēmēji ir seniori, un arī darba laiki ir tādi, kuros visvairāk tiek sniegti šie pasta pakalpojumi, kas arī tiek pielāgoti sarunās ar vietējo pašvaldību. Parasti šis darba laiks ir pielāgots, piemēram, sabiedriskā transporta maršrutam vai citu iestāžu darba laikam," norādīja VAS “Latvijas pasts” Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Arī ar Kocēnu novada pašvaldību “Latvijas pasts” vienojies par pasta pakalpojumu saņemšanas darba laikiem atsevišķos pagastos, piemēram, vienā no tiem nodrošinot pakalpojumu saņemšanu jau agrā rīta stundā no 7.30 līdz 8.30, bet kopš marta, kad tas ieviests, apmeklētība gan nav palielinājusies. Turpinot savu nodaļu optimizāciju, nepieciešamības gadījumā, ja ir pamatoti pierādījumi, ka pieprasījums būs, “Latvijas pasts” savu pakalpojumu sniegšanas laikus var pielāgot kā pagaidu variantu testa režīmā un, ja tas attaisnojas, tad attiecīgi arī veikt kārtējās izmaiņas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti