«Latvijas pasts» šogad jau apkalpojos vairāk pasta tranzītkravu lidmašīnu nekā visā 2020. gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts AS “Latvijas pasts” līdz šā gada 31. augustam apkalpojusi 301 pasta tranzītkravu lidmašīnu, apstrādājot un tālāk uz virkni saņēmējvalstu novirzot tirdzniecības platformas “Alibaba” sūtījumus sadarbībā ar “Alibaba” grupas loģistikas uzņēmumu “Cainiao”. Tas ir vairāk nekā visā 2020. gadā, kad tika pieņemtas 219 kravas tranzīta lidmašīnas, informēja “Latvijas pasts”.

Covid-19 izraisītās krīzes dēļ tranzīta sūtījumu saņemšana kopš 2020. gada sākuma bija apgrūtināta un šo sūtījumu plūsma būtiski sašaurināta. Tomēr kopš pagājušā gada vidus tā strauji aktivizējās. 2020. gadā “Latvijas pasts” apkalpoja kopumā 219 pasta tranzīta sūtījumu lidmašīnas, bet šāgada astoņos mēnešos – jau 301 lidmašīnu, nodrošinot šo sūtījumu apstrādi un tālāku piegādi uz vairāk nekā desmit dažādām saņēmējvalstīm.

Vidēji mēnesī “Latvijas pasts” apstrādā ap 3 000 000 pasta tranzīta sūtījumu no vairāk nekā 30 pieņemtajām pasta tranzīta čārterlidmašīnām. Sadarbībā ar “Cainiao” Latvijā ne vien tiek pieņemtas lidmašīnas, bet arī kravas mašīnu reisi, ar kuriem nodrošina tranzīta sūtījumu tālāko  piegādi. 2020. gadā tādu bija 550, bet 2021. gada janvārī–augustā “Latvijas pastā” apstrādāto tranzīta pasta sūtījumu piegādes saņēmējiem nodrošina jau arī 600 ar kravas mašīnu reisiem.

Līdz ar šiem tranzīta pasta kravu sūtījumiem tiek nodarbināti arī lidostas teritorijā strādājošie kravu aģenti.

Pašlaik būtisku “Latvijas pasta” ieņēmumu daļu veido tieši tranzīta pakalpojumi, ko veicinājusi šā biznesa nišas paplašināšana 2020. gada nogalē.

Kopš 2021. gada janvāra “Latvijas pasts” sniedz tranzīta pakalpojumus 14 dažādām valstīm, piedāvājot katrai no tām unikālus sadarbības noteikumus un vairākus tām nepieciešamus produktus, paziņojumā medijiem norādīja uzņēmuma priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

KONTEKSTS:

Sadarbību ar “Alibaba” grupu “Latvijas pasts” sāka 2017. gada augustā, pieņemot pirmo pasta sūtījumu tranzīta kravu čārterlidmašīnu. Pašlaik uzņēmums strādā pie sūtījumu galamērķa valstu skaita paplašināšanas, inovatīvu produktu izveides, daudzveidīgāka pakalpojumu spektra piedāvāšanas.

“Alibaba” grupas uzņēmuma “Cainiao” starptautiskās loģistikas sistēmā “Latvijas pasts” piedāvā tādus pakalpojumus kā datu apmaiņa un integrācija, muitas formalitāšu īstenošana, sūtījumu detalizēta šķirošana un apstrāde, tālāka to piegāde, individuāli risinājumi un produkti saņēmējvalstu pasta uzņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti