«Latvijas pasta» apkalpoto tranzītlidmašīnu skaits pieaudzis par 550%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēdējos divos mēnešos “Latvijas pasts” apkalpojis vidēji 23 tranzīta kravu lidmašīnas mēnesī, kas ir 6,6 reizes jeb aptuveni par 550% vairāk nekā visa iepriekšējās sadarbības perioda katrā mēnesī kopš 2017. gada augusta, informēja uzņēmumā.

Lai gan Covid-19 izraisītās krīzes dēļ tranzīta sūtījumu saņemšana kopš 2020. gada sākuma bija apgrūtināta un šo sūtījumu plūsma – būtiski sašaurināta, pēdējos divos mēnešos tā strauji aktivizējusies.

Līdz 2020. gada 20. jūlijam “Latvijas pasts” pieņēmis jau 165  pasta sūtījumu tranzīta kravu čārterlidmašīnas no Ķīnas, apstrādājot un tālāk uz vairākām saņēmējvalstīm novirzot pasaulē otras lielākās tirdzniecības platformas “Alibaba” sūtījumus sadarbībā ar “Alibaba” grupas loģistikas uzņēmumu “Cainiao”.

“Esam gandarīti, ka mums izdevies kļūt par būtisku un novērtētu pasaules tirdzniecības milža “Alibaba” grupas uzņēmuma “Cainiao” starptautiskās loģistikas sistēmas sastāvdaļu. Lai to izdarītu, mums nācās pārskatīt iekšējos procesus, izveidot drošu un efektīvu datu apmaiņas sistēmu, investēt tehnoloģijās un darbiniekos, lai pierādītu savu kompetenci, elastību un spēju patiešām ātri apstrādāt un piegādāt sūtījumus,” paziņojumā medijiem norādīja “Latvijas pasta” valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Pašlaik sadarbībā ar “Cainiao” tiekot plānota jaunu mērķu sasniegšana. “Latvijas pasts” arī strādājot pie jaunu pakalpojumu piedāvājuma sadarbības partneriem, lai nodrošinātu optimālākus ceļus e-komercijas preču piegādēs.

Starptautiskās lidostas “Rīga” apkalpoto kravu struktūrā 2019. gadā 6,7% veidoja “Latvijas pastā” ienākošās pasta sūtījumu tranzīta kravas. “Kravu pārvadājumi ir viens no segmentiem, kas lidostai ļauj saglabāt stabilitāti laikā, kad Covid-19 izraisītās krīzes dēļ būtiski sarukuši pasažieru pārvadājumi. Tiešo regulāro e-komercijas gaisa kravu pārvadājumu no Ķīnas programma ir veiksmīgs piemērs efektīvai un pārdomātai sadarbībai starp visām iesaistītajām pusēm – aviokompāniju “Atran”, “Latvijas pastu'' un valsts iestādēm, kas stiprina Latvijas un Ķīnas ekonomisko sadarbību un paver lidostai jaunas loģistikas iespējas,” paziņojumā medijiem norādīja lidostas Rīga valdes loceklis Artūrs Saveļjevs.

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti