Dienas ziņas

Rosina "iesaldēt" Liepājas cietuma celtniecību

Dienas ziņas

Aicina saudzēt mācību grāmatas

Latvijas mājražotāji kļūst radošāki

Latvijas mājražotāji kļūst radošāki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izstādē Rīgā atkal pulcējas Latvijas mājražotāji - šogad vairāk nekā 170, to skaitā arī vairāki kooperatīvi. Idejas biznesam kļūst arvien radošākas. Trešdien, 6.septembrī, Rīgā apbalvoti arī augstas kvalitātes piena un maizes ražotāji no visas Latvijas.  

Ja ir idejas un iespēja tās realizēt, no mūsu pašu dabas veltēm var radīt īstus brīnumus, uzskata mājražotāja Ilva Kavicka, kas pērn uzvarēja konkursā “Laukiem būt” un tādējādi guva atspērienu sava produkta ražošanai.

“Ražoju konfektes no kabačiem, burkāniem, bietēm - bez cukura, veselīgi saldumi.  Pieprasījums pārsniedz piedāvājumu,” atzina Kavicka.

Pieprasījums pārsniedz piedāvājumu arī ingverina ražotājam. Sākotnēji liekas, ka tas ir vīns, izrādās – ne, tas ir bezalkoholiskais stiprais dzēriens.

“Ingvers iedod tonusu, vaigi sārtojas, svētku sajūta un pacilātība. Veselīgs kaklam, mundrumam,” stāstīja mājražotājs Jānis Smelters.

Mājražotāju Latvijā kļūst aizvien vairāk, ienāk jauni cilvēki ar jaunu produkciju.

“Tās ir Latvijas pamatvērtības. Ar katru gadu kvalitāte aug, ir atrasti jauni tirgi Vācijā un citur, ir vērts. Tā ir visas Eiropas vērtība,” uzsvēra Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

Izstādē redzams, cik daudzveidīga var būt dienišķā maizīte, kāda garša ir medum ar čili pipariem un kā pievilināt vācu pircējus ievārījumam, kurā apvienotas vairākas garšas un padomāts par iesaiņojumu.

“Vāciešiem ļoti garšo, pērk jau trešo gadu. Ziemassvētkos sveicieni nāk no Vācijas, kartiņas. Mēs arī cenšamies,” sacīja mājražotāja Sandra Vilne.

Tagad mājražotāju tirgus kļuvis daudz plašāks, jo daudz ko var nopirkt internetā, īpaši pievilcīgi tas ir pilsētniekiem, kas var apskatīties un pasūtīt produkciju no visiem Latvijas novadiem. Lauku konsultāciju centra speciālisti atzīst, ka tas ir sākums jaunai mājražotāju kustībai, ko par labu atzīst visā Eiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti