Latvijas labumu parādē popularizēs vietējo ražotāju preces

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Turpinot "Latvijas labuma" akciju, brīvdienās Tirdzniecības un rūpniecības kamera rīko vietējo ražojumu parādi un gadatirgu Vērmanes dārzā. Akcijā piedalīsies gan zemnieki un lauksaimnieki, gan tirgotāji, pakalpojumu sniedzēji un pārstrādes nozares pārstāvji. Neskatoties uz to, ka liela daļa Latvijas ražojumu izejvielu nāk no ārzemēm, svarīgākais, lai precei tiek pievienota vērtība tieši Latvijā, norādīja parādes rīkotāji.

Lai izceltu Latvijā ražoto preci un sniegtu atbalstu Krievijas embargo apstākļos cietušajiem vietējiem ražotājiem, nedēļas nogalē noritēs simboliska akcija - Latvijas labumu parāde. Gājienam pieteikušies vairāk nekā 100 dalībnieki - gan lielākās tirdzniecības ķēdes, kā arī ražotāji un pakalpojumu sniedzēji.

„Gājiens sāksies pie puķu tirdziņa, kur būs sapulcējušies ļoti daudz Latvijas labumu radītāju - komandas, ģimenes, uzņēmumi. Tad mēs dosimies gājienā pa Tērbatas ielu gar tiesas ēku un tad pa brīvības ielu līdz Elizabetes ielai. Un tad līdz Barona ielai, no kuras dosimies iekšā Vērmaņa parkā, kur ap pulksten 11 atklāsim izstādi un gadatirgu, kas noritēs visas dienas garumā,” par sestdien plānoto parādi stāsta organizatoru pārstāvis Niks Volmārs.

„Dobeles dzirnavnieks” ik gadu pieņemot no Latvijas zemniekiem 150 tūkstošus tonnas graudu, no kuriem top milti, pārslas, kā arī makaroni. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils cer, ka parāde nebūs vienreizējs pasākums, bet gan kļūs par vietējo ražotāju atbalsta tradīciju Latvijā: „Ņemot vērā šī brīža skaudro realitāti, kas ir vairākās pārtikas ražotāju nozarēs, šāda akcija tiešām ir vajadzīga.

Šī ir laba iespēja patērētājiem parādīt, kas tiek Latvijā radīts, un es esmu pārliecināts, ka daudzi iedzīvotāji būs pārsteigti ieraudzīt produktus, par kuriem viņi nezināja, ka tie radīti tepat,” saka "Dobeles dzirnavnieka" vadītājs.

Tiesa gan, ja prece ražota Latvijā, tas nebūt vienmēr nenozīmē, ka visas tās izejvielas ir vietējās izcelsmes. Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš skaidroja, ka atbalstāmos ražotājus akcijā nosaka pēc sekojošiem kritērijiem: „Pirmkārt, produktam vai pakalpojumam jābūt nākušam šeit no Latvijas. Otrkārt, tas, ka mēs to iegādājot, sniedzam kādu labumu valstij. Liela daļa izejvielu tiešām ir ārvalstīs ražotas, bet svarīgi ir arī tas, vai, preci radot, ir bijusi pievienotā vērtība Latvijai. Piemēram, Latvijā ievedam koku no Baltkrievijas un no šī koka izgatavojam kādu dizaina mēbeli. Jā, koks varbūt ir no citas valsts, bet nodokļi un pievienotā vērtība paliek šeit.”

Vērmanes dārzā parādes dienā uzstāsies arī vairāki latviešu mūziķi, bet pavāri rādīšot paraugdemonstrējumus receptēm no Latvijā ražotajiem labumiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti