«Latvijas kuģniecības» akcijas izslēdz no biržas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Birža “Nasdaq Riga” otrdien, 13. februārī, apstiprināja AS “Latvijas kuģniecība” pieteikumu 200 miljonu uzradītāju akciju izslēgšanai no Baltijas Oficiālā saraksta, par pēdējo akciju kotācijas dienu nosakot 13. februāri, liecina biržas informācija.

AS “Latvijas kuģniecība” akcionāri 2017. gada 20. decembrī ārkārtas akcionāru sapulcē nolēma izslēgt uzņēmuma akcijas no regulētā tirgus.

Notika AS galīgā akciju atpirkšana. Saskaņā ar  galīgās akciju atpirkšanas prospektu ieraksta datums bija 9. februāris, bet maksājuma datums bija 2018. gada 12. februāris.

Biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā ir iekļauti 200 miljoni "Latvijas kuģniecības" akciju. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Vitol Netherlands B.V.", kurš vasarā bija izteicis "Latvijas kuģniecības" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi "Vitol Netherlands B.V." ("Vitol") izteikt "Latvijas kuģniecības" akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu. Vienas akcijas atpirkšanas cena galīgajā piedāvājumā bija noteikta 0,71 eiro.

Kompānijas akcijas biržā kotē kopš 2002.gada 26.jūnija.

"Latvijas kuģniecības" koncerns pērn deviņos mēnešos strādāja ar 62,467 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, taču koncerns guva peļņu 11,944 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti