«Latvijas kuģniecība» plāno izteikt akciju publisko piedāvājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas  kuģošanas kompānija "Latvijas kuģniecība" plāno izteikt akciju publisko piedāvājumu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Rīga".

"Latvijas kuģniecības" padome ir atbalstījusi valdes priekšlikumu piesaistīt kapitālu publiskā akciju piedāvājuma veidā. "Latvijas kuģniecības" mērķis ir dubultot esošo akciju kapitālu un piesaistīt 80 miljonus eiro.

Publiskā piedāvājumu procesu plānots īstenot 2016.gada pirmajā pusgadā. Piesaistītais kapitāls tiks izmantots, lai atmaksātu kuģu finansēšanai saņemtos aizņēmumus, kuru atmaksas termiņš ir 2016. un 2017.gadā. Kompānijas valde uzskata, ka pamatkapitāla palielināšana sasniegts šo mērķi un nostādīs kompāniju spēcīgākas pozīcijās.  

Par publiskais piedāvājumu vēl jālemj akcionāru sapulcei, kuru plānots sasaukt 2016.gada aprīlī.  

"Latvijas kuģniecība" koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 68,932 miljonu ASV dolāru apmērā, kas ir par 1,1% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, bet koncerna zaudējumi samazinājās desmit reizes un bija 1,414 miljonu ASV dolāru apmērā.

Kompānija veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. " Latvijas kuģniecības" lielākā īpašniece ir holdingkompānija "Ventspils nafta". Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Rīga" oficiālajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti