Dienas ziņas

Latgalē prezentē alternatīvas ekonomikas idejas

Dienas ziņas

Alūksnieši piketē pret slimnīcas slēgšanu

Slēpošanas trasēs gaidāms cenu kāpums

Latvijas kalnu slēpošanas trases cels cenas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc jauno “Sadales tīkla” (ST) pakalpojumu piegādes cenu stāšanās spēkā sezonu ar zināmām bažām gaida slēpošanas trašu īpašnieki. Tām lielāks elektroenerģijas patēriņš tiek lietots sezonāli, un līdzsvarotie tarifi neatmaksājas pavasarī, vasarā un rudenī.

"Pakalpojumu tarifi ir mainīti galvenokārt tāpēc, ka mums pamazām veidojas šāda situācija, ka mums ir kopumā visā valstī ir diezgan daudzas tās tukšās līnijas. Šo līniju galā atrodas patērētāji, kuri elektroenerģiju nelieto vai lieto ļoti maz," norāda ST korporatīvo klientu apkalpošanas vadītājs Aivars Slišāns.

Ar jauno modeli ne visai apmierināts ir Valmieras kaimiņu – Beverīnas novada slēpošanas trases „Baiļi” īpašnieks Valdis Vanags, kurš uzsver, ka tas nav tikai jautājums par tarifu maiņu, vienpusīgi ir mainīti līguma noteikumi. Slēpošanas centram nepilnu mēnesi pirms paredzētās tarifu maiņas atcelts sezonālā lietotāja statuss, līdz ar to astoņus mēnešus gadā jāmaksā papildus apmēram no 80%-120%, kas naudas izteiksmē katru mēnesi nozīmē papildu  apmēram 350-400 eiro.

"Ziemas periodā palielināsies par kādiem 15%-20%.

Bet, ja mēs vasarā strādājam kā kempings, tas paliek konkurētnespējīgs, jo, ja kaimiņam nav tāds palielinājums tad, jūs saprotiet, nav iespējams tos pakalpojumus pārdot," rēķina slēpošanas centra "Baiļi" īpašnieks Valdis Vanags.

Viņš stāsta, ka arī komunikācija ar elektroenerģijas piegādātāju kopš līguma maiņas neizdodas īpaši veiksmīga, tomēr tas nemaina faktu, ka, neskatoties uz tarifu maiņu, gatavošanās ziemas sezonai notiek aktīvi un tehnika jau ir sagatavota. "Šobrīd mēs darbojamies tādā ugunsdzēsēju režīmā. Tur ir dažādi noteikumi, dažādas iespējas, un tās pašreiz tiek izmantotas un skatāmies, kas notiks tālāk. Princips ir tāds, ka jānodzīvo ir līdz pavasarim, un tad ir jāpieņem kaut kādi kardināli lēmumi," norāda Vanags.

Lai gan lielu daļu Latvijas pārklājusi sniega kārta, slēpošanas trasēs prognozēt precīzu sezonas sākumu ir grūti, jo, lai ražotu sniegu, nepieciešama noturīga temperatūra vismaz četrus grādus zem nulles. Zināms, ka laika apstākļi pagaidām tiek solīti diezgan nepastāvīgi.

Skaidrs ir tas, ka daļa slēpošanas trašu jau apstiprinājušas to, ka pakalpojumu cenas šogad varētu celties pat par 10%.

Ziņots, ka līdz ar 1.augustā stājies spēkā SPRK apstiprinātie AS “Sadales tīkls” elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifi (elektrības sadales jeb piegādes tarifi). Līdz ar to rēķinus ar jaunu tarifu struktūru un fiksētu maksu par pieslēguma nodrošinājumu mājsaimniecības un juridiskās personas saņēma septembra sākumā.

Par lielajiem elektrības rēķiniem iepriekš satraukumu pauda arī lauksaimnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti