Latvijas jaunuzņēmums «Giraffe360» piesaistījis investīcijas – 4,5 miljonus ASV dolāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijā radītais robotikas jaunuzņēmums “Giraffe360” noslēdzis 4,5 miljonu ASV dolāru lielu investīciju raundu. Šī raunda galvenie investori ir riska kapitāla fondi “LAUNCHub Ventures” un “Hoxton Ventures”, kā arī piedalījās riska kapitāla fondi HCVC (“Hardware Club”) un “Change Ventures”, informēja uzņēmuma pārstāvji.

“Giraffe360” radījis unikālu tehnoloģiju, ko nekustamo īpašumu kompānijas abonē. Produkts sastāv no pašu radītas telpu 3D skenēšanas kameras, kas ļauj ar vienas pogas spiedienu ģenerēt precīzu plānojumu, augstas kvalitātes fotogrāfijas un virtuālo tūri.

Tāpat arī citus digitālā satura formātus, piemēram, 3D punktu mākoni. “Giraffe360” risinājums atvieglo augstvērtīga vizuālā satura radīšanu nekustamo īpašumu sludinājumiem.

“Giraffe360” pakalpojumu šobrīd izmanto 26 valstīs. Lielākais lietotāju skaits ir Lielbritānijā, kur atrodas “Giraffe360” pārdošanas birojs.

“Klientu interesi par mūsu tehnoloģiju ir veicinājusi sociālās distancēšanās noteikumu ieviešana Eiropā. Attālināta īpašumu prezentēšana kļuvusi par vēl lielāku nepieciešamību. Lai spētu apkalpot strauji pieaugošo klientu skaitu, lielu uzmanību veltām kameru ražošanas un digitālās apstrādes jaudas palielināšanai. Pērn vasarā Rīgā atvērām kameru ražotni. Savukārt digitālo failu apstrādes komandu turpinām stiprināt Liepājā,” komentēja “Giraffe360” līdzdibinātājs un vadītājs Mikus Opelts.

“Giraffe360” ir kameras un programmatūras tehnoloģija telpu skenēšanai. Uzņēmums ir dibināts 2016. gadā Latvijā; idejas autori ir brāļi Mikus un Madars Opelti. Uzņēmumam ir biroji Liepājā, Rīgā un Londonā, kuros kopā strādā vairāk nekā 70 cilvēku. Savas darbības laikā uzņēmums kopumā ir piesaistījis investīcijas 6,8 miljonu ASV dolāru apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti