«Latvijas gāzes» peļņa pērn 30,6 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pagājušajā gadā AS „Latvijas gāze” (LG) peļņa sasniedza 30,6 miljonus eiro, kas ir par 3,7% lielāka nekā aizpērn, kad tā bija 29,5 miljoni eiro, vēsta uzņēmums.

Peļņa ir pieaugusi iepriekšējos periodos personāla izmaksām izveidoto uzkrājumu korekciju koplīgumā pielīgto saistību nodrošināšanai.

LG arī norāda, ka kapitālieguldījumu programmas ietvaros pērn apgūti 30 miljoni eiro lieli investīciju līdzekļi, kas galvenokārt izmantoti pārvades un sadales gāzesvadu renovācijai, urbumu rekonstrukcijai, kā arī tehnoloģisko iekārtu modernizācijai.

Kopumā AS „Latvijas gāze” pērn patērētājiem pārdeva 1293,9 miljonus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2013.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 10,9%

Dabasgāzes tirdzniecības apjomu samazinājums saistīts ar gaisa temperatūras izmaiņām, kā arī ar siltumapgādes uzņēmumu investīcijām atjaunojamo energoresursu izmantošanā un daļēju fosilā kurināmā aizstāšanu ar šķeldu.

Tāpat secināts, ka pagājušajā gadā patērētājiem pārdota dabasgāze un sniegti pakalpojumi par 503,1 miljoniem eiro, kas ir par 12,4% mazāk kā aizpērn. Ieņēmumi sarukuši, jo mazāk pārdota dabasgāze un valūtas kursu izmaiņu rezultātā rūpnieciskajiem lietotājiem un iedzīvotājiem tika piemēroti dabasgāzes diferencētie tirdzniecības gala tarifi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti