Panorāma

Pārdaugavas pieminekļa vietā – skeitparks

Panorāma

Panorāma

LG klientiem maza interese saglabāt izlīdzināto maksājumu

«Latvijas gāzes» klientiem maza interese saglabāt izlīdzināto maksājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Latvijas gāze" sākusi pāreju no rēķiniem izlīdzinātā formā uz norēķiniem par faktisko patēriņu. Klientu interese izlīdzināto maksājumu sistēmu saglabāt nav liela.

"Latvijas gāze" ir valstī lielākais dabasgāzes publiskais tirgotājs. Uzņēmuma klienti ir saņēmuši paziņojumus, kuros kompānija informē, ka, klientam atsevišķi nevēršoties pie "Latvijas gāzes", turpmāk par dabasgāzi būs jānorēķinās pēc faktiskā patēriņa ik mēnesi. Tas nozīmē, ka ziemā rēķini būs augstāki, jo maksājums nebūs izlīdzināts.

"Latvijas gāze" uzskata, ka šāda kārtība augstas nestabilitātes apstākļos ir pareizāka. Kā galvenos iemeslus uzņēmumā min iespēju tādā veidā taupīt gāzi, operatīvāk saņemt valsts kompensāciju cenu pieauguma apstākļos, kā arī iespēju izlīdzinātā maksājuma periodā beigās klientiem izvairīties no ļoti lielas summas, kas jāpiemaksā, ņemot vērā pieaugušo tarifu.

"Izlīdzinātais maksājums pats par sevi rada drošības sajūtu, ka man tagad gadu nekas nemainīsies. Tādu šķietamu sajūtu, ka viss ir stabili," pauda "Latvijas gāzes" Mājsaimniecību departamenta vadītāja Diāna Tivča.

Lai gan izlīdzinātā maksājuma kārtība spēkā bijusi jau gadiem, pagaidām vēlme atstāt to spēkā klientiem, kas saņēmuši informāciju par norēķinu kārtības maiņu, neesot liela. "Tie klienti, kuri ir saņēmuši, no tiem 2% ir izrādījuši vēlmi tomēr saglabāt izlīdzināto maksājumu," pastāstīja uzņēmuma pārstāve.

"Latvijas gāzes" klients Zigmārs ir saņēmis informāciju par norēķinu kārtības izmaiņām. Viņš jau paziņojis kompānijai par vēlmi atstāt spēkā esošo kārtību.

Zigmārs uzskata, ka par izmaiņām neesot ziņots pietiekami skaļi un pamanāmi: "Lai gan tas vēstulē bija ierakstīts, tas pašam bija jāizlasa. Tas nebija kā ekstra e-pastiņš vai zvans, ka tagad tādas izmaiņas būs – lūdzu, nenokavējiet."

Zigmārs uzskata, ka izlīdzinātais maksājums ļauj cilvēkiem vieglāk plānot savus izdevumus, kas īpaši svarīgi, protams, ir ziemā.

Tikmēr "Swedbank" Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons skaidroja, ka kopējā summā gada laikā nemainās, lai vai kādā veidā klients maksā. Tomēr šajā brīdī ir svarīgi individuāli izvērtēt, kā par pakalpojumu norēķināties.

"Katram jāskatās pēc savas situācijas. Taupītājiem rēķins varētu būt interesantāks droši vien šobrīd. Bet tiem, kas neko nevēlas īpaši mainīt sava gāzes patēriņa ziņā, viņiem pat ir varbūt izdevīgāk turpināt pieteikties šim izlīdzinātajam rēķinam," pauda Jansons.

Eksperts arī atzīmēja, ka katram no veidiem ir savi plusi. Rēķins pēc faktiskā patēriņa var ļaut cilvēkiem ietaupīt, kamēr izlīdzinātā maksājuma metode dod iespēju jau vasarā sākt krāt naudu ziemas mēnešiem, kuros rēķini ir lielāki.

Jāpiebilst, ka neskatoties uz iepriekš izrādīto vēlmi paaugstināt tarifus "Latvijas gāzes" mājsaimniecību klientiem jau šomēnes, cena tomēr paliks nemainīga. Tarifus varētu mainīt decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti