«Latvijas Gāze» un «Latvenergo» vērsušās tiesā pret «Liepājas metalurgu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

AS „Latvijas Gāze” un AS „Latvenergo” Kurzemes apgabaltiesā iesniegušas prasības pret AS „Liepājas metalurgs”.

Kā biznesa portālam „Nozare.lv” apstiprināja AS „Latvijas Gāze” preses sekretārs Vinsents Makaris, „Latvijas Gāze” vēlas piedzīt 2,04 miljonus latu.

"Divi miljoni latu tomēr ir gana ievērojams parāds un mūsu prakse vienmēr ir  - tiklīdz kā veidojas parāds kādam klientam, tad vai nu mēģinām vienoties par parāda atmaksu, kas šoreiz nebija iespējams, vai arī vēršamies tiesā. Šoreiz jāiet ceļš caur tiesu," Latvijas Televīzijai teica Makaris.

Viņš arī uzsvēra, ka, ņemot vērā kreditoru kluba, tostarp Valsts kases un valstij piederošo uzņēmumu lūgumu, kā arī „Liepājas metalurga” tehnoloģisko iekārtu specifiku, neraugoties uz parādu, „Latvijas Gāze” turpina nodrošināt minimālo nepieciešamo dabasgāzes apjomu „Liepājas metalurgam”. „Latvijas Gāze” neesot kreditoru klubā, teica Makaris.

Kā ziņo reģionālais laikraksts „Kurzemes Vārds”, 25.aprīlī Kurzemes apgabaltiesa apmierinājusi „Latvenergo” pieteikumu par prasības pret „Liepājas metalurgu” parāda 962 084,56 latu apmērā piedziņas nodrošināšanu.

""Liepājas metalurgs" ir parādnieks un lai šo parādu nepadarītu neatgūstamu. "Latvenergo ir izvēlējies vērsties tiesā par šī parāda piedziņu, runa ir par 2013.gada janvāra un februāra elektroenerģijas rēķiniem. Tiesa šo prasību ir pieņēmusi, uzliekot kīlu metalurga piederošajām "Liepājas osta LM" akcijām," Latvijas Radio norādīja "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.

Pēc laikraksta ziņotā, 5.septembrī tiesa plāno skatīt „Latvijas Gāzes”, bet 12.septembrī – „Latvenergo” prasību.

„Liepājas metalurga” pieteikumā tiesai, kurā tika lūgts ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu, norādīts, ka uzņēmumam šā gada 17.maijā visu neizpildīto saistību kopējā summa, kurai iestājies izpildes termiņš, ir 76 624 421 lats, ziņo „Kurzemes Vārds”.

Jau ziņots, ka AS „Liepājas metalurgs” ierosināts tiesiskās aizsardzības process un līdz 26.jūlijam jāizstrādā tiesiskās aizsardzības procesa plāns.

„Liepājas metalurga” kreditoru kluba piesaistītā finanšu konsultanta „Prudentia Advisers” asociētais direktors Ivars Pinkulis informēja, ka patlaban notiek sarunas ar vairākiem potenciālajiem investoriem, tostarp arī ar „Liepājas metalurga” akcionāru Sergeja Zaharjina un Kirova Lipmana piesaistītajiem investoriem.

Patlaban ir noslēgti četri konfidencialitātes līgumi ar potenciālajiem investoriem, bet ir vēl vairāki investori, kuri ir izrādījuši interesi par uzņēmumu un ar kuriem notiek sarunas.

Jautāts, kas notiks ar uzņēmumu pēc 26.jūlija, Pinkulis sacīja, ka kreditoru vairākums var balsot par tiesiskās aizsardzības procesa plāna sagatavošanas termiņa pagarināšanu vēl uz vienu mēnesi. „Ja tas nenotiek, tad diemžēl viens no scenārijiem ir arī maksātnespēja,” skaidroja Pinkulis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti