«Latvijas gāze» pēc zaudētās tiesvedības strīdā ar KP draud sūdzēties starptautiskās institūcijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Reaģējot uz šā mēneša sākumā pieņemto, AS "Latvijas gāze" (LG) nelabvēlīgo Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, kompānija izplatījusi paziņojumu, kurā Konkurences padomei (KP) pārmet politiski motivētu sodu uzlikšanu.

Tiesa ir atstājusi spēkā KP 2013. gada lēmumu, ar kuru LG uzlikts vairāk nekā divu miljonu eiro liels sods par ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu.

Kompānija paziņojumā presei pauž gatavību vērsties starptautiskajās institūcijās un brīdina par "ievērojamiem zaudējumiem'' Latvijas valstij.

KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama Latvijas Radio norāda, ka miljonos eiro mērāmais sods LG uzlikts pēc rūpīgas izmeklēšanas un nekādā ziņā nav politiski motivēts.

"Es domāju, ka "Latvijas gāzei" šobrīd nav pamata sniegt šādus paziņojumus, jo pastāv normāla pārsūdzība - iespēja apstrīdēt tiesas lēmumu Augstākās tiesas Administratīvo lietu Senātā. Lūdzu, ejiet uz priekšu.  Bet šādi sniegt dažādus skaļus apgalvojumus par politiskām lietām vai vēršanos [starptautiskās institūcijās], tā patiesībā ir draudēšana," vērtēja KP vadītāja.

KP vadītāja: "Latvijas gāzes" paziņojums par vēršanos starptautiskās institūcijās vērtējami kā draudi
00:00 / 01:15
Lejuplādēt

Jau vēstīts, ka Administratīvā apgabaltiesa 2.septembrī pieņēma spriedumu, ar kuru atzīst – ir pareizs un pamatots KP 2013.gada lēmums likt LG mainīt parādu atgūšanas praksi un piemērot naudas sodu 2,2 miljonu eiro apmērā par monopolstāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. 

Jaunais LG vadītājs Aigars Kalvītis, komentējot šo tiesas lēmumu, iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā “Viens pret vienu”, pauda viedokli, ka tiesas lēnums ir absolūti nekonsekvents, tādēļ uzņēmums to pārsūdzēs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti