«Latvijas gāze» pārtrauc gāzes piegādi «KVV Liepājas metalurgam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tā kā AS "KVV Liepājas metalurgs" laikus nav samaksājis parādu par piegādāto gāzi, AS "Latvijas gāze" piektdien, 19.februārī, pusdienlaikā ir pārtraukusi dabasgāzes padevi Liepājas metalurģijas uzņēmumam, liecina "Latvijas gāzes" paziņojums.

 

Uzņēmumā norāda: tā kā Liepājas metalurģijas uzņēmuma parāds līdz ceturtdienai, 18.februārim, joprojām nebija samaksāts, kopējās "KVV Liepājas metalurgs" parādsaistības ir pieaugušas un turpina pieaugt. Tāpat "KVV Liepājas metalurgs" nav parakstījis vienošanos par parāda pakāpenisku samaksu, līdz ar to dabasgāzes padeve gazificētajam objektam ir pārtraukta.

Dabasgāzes padeve tiks atjaunota pēc visu parādu samaksas.

"Latvijas gāze" piebilst, ka par iespējamo dabasgāzes padeves pārtraukšanu uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" brīdināts februāra sākumā. "KVV Liepājas metalurgs" bija secīgi nokavējis vairākus maksājumu termiņus.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 28. janvārī, "KVV Liepājas metalurgs" uz laiku pārtrauca savu darbu un otrdien, 2.februārī savas bažas par notiekošo uzņēmumā pauda arī uzņēmuma strādnieki, kas Rīgā bija ieradušies uz piketu pie valdības mājas. 

Iepriekš „KVV Liepājas metalurgs” lūdza Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonus eiro lielo maksājumu, kas uzņēmumam bija jāsamaksā vēl 2015.gadā.

“Liepājas metalurgs" nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem un kļuva maksātnespējīgs. 

Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro. 2015.gada janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vadībai.

Tomēr jau pērn maijā atklājās, ka no darba "KVV Liepājas metalurgs" atbrīvoti aptuveni 10 -15% darbinieku - metalurgi, kuri tikai nesen tika pieņemti darbā. Kā iemesls šādai rīcībai minēts tas, ka nav piepildījušās uzņēmuma vadības optimistiskās prognozes par metalurģijas tirgu, norādīts arī uz elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti