«Latvijas gāze» aicina akcionārus pieteikties uz jaunā uzņēmuma akcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Saistībā ar "Latvijas gāzes" (LG) reorganizācijas procesu uzņēmuma akcionāri aicināti pieteikties uz jaundibināmā pārvades un uzglabāšanas uzņēmuma akcijām.

"Latvijas gāze" skaidro, ka visiem kompānijas akcionāriem līdz septembrī plānotajai akcionāru sapulcei, kurā būs balsojums par uzņēmuma sadalīšanu, ir jāizdara izvēle par jaundibināmā pārvades un uzglabāšanas uzņēmuma akciju ieguvi. Pretējā gadījumā saskaņā ar Komerclikumu šie akcionāri zaudēs iespēju iegūt jaundibināmā pārvades un uzglabāšanas uzņēmuma akcijas vai kompensāciju.

Kompānijā skaidro arī, ka "Latvijas gāzei" ir liels akcionāru skaits - aptuveni 6 600. No tiem liela daļa savas akcijas ieguvuši vēl privatizācijas laikā deviņdesmito gadu beigās un divtūkstošo gadu sākumā. Līdz ar to vēl šobrīd aptuveni 2 500 akcionāru savas akcijas glabā Latvijas Centrālā depozitārija Sākotnējā reģistrā. Proti, šīs akcijas nav pārvestas uz privātiem kontiem bankās. Liela daļa no šiem akcionāriem diemžēl ir miruši vai arī vienkārši aizmirsuši par savām akcijām.

Šie akcionāri arī neesot izņēmuši dividendes, kuras var saņemt, vien pārvedot akcijas uz vērtspapīru kontu bankā. Kopējais uzkrāto dividenžu apjoms ir 1,1 miljons eiro jeb vidēji 440 eiro katram akcionāram.

"Latvijas gāce" aicina visus akcionārus līdz septembrim pieteikties uz jaundibināmā uzņēmuma akcijām. Akcijas iegūs tie pieteikumu iesniedzēji, kuriem piederēs "Latvijas gāzes" akcijas uz akcionāru sapulces dienas beigām.

Pieteikumus uz akcijām var sūtīt ierakstītā vēstulē pa pastu vai arī elektroniski.

Jau ziņots, ka Saeimā šā gaa 11.februārī galīgajā lasījumā atbalstīja plaši diskutētos grozījumus Enerģētikas likumā. Ar tiem noteikta kārtība, kāda konkurencei atvērs dabasgāzes tirgu un kā tiks reorganizēts līdzšinējais tirgus monopolists - uzņēmums AS "Latvijas gāze".

Saskaņā ar Enerģētikas likuma grozījumiem "Latvijas gāzei" līdz 2017.gada aprīlim jāizveido juridiski neatkarīgs dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators. Savukārt nākamo deviņu mēnešu laikā - līdz 2017.gada beigām šis uzņēmums būs jāpārdod jau citiem īpašniekiem, kuri nav saistīti ar "Latvijas gāzes" esošajiem akcionāriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti