«Latvijas finiera» apgrozījums pērn sarucis par 9,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bērza saplākšņa produktu ražotāja AS "Latvijas finieris" apgrozījums pagājušajā gadā bija 226,377 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa sarukusi par 26,6% - līdz 8,798 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma kritums galvenokārt saistīts ar uzņēmuma izaugsmes sarukumu galvenajos noieta tirgos Eiropā un pasaulē, par ko liecināja makroekonomiskās prognozes jau 2019. gada sākumā. Uzņēmums ienākumu krituma kompensēšanas nolūkā mērķtiecīgi realizēja izmaksu samazināšanas programmas, gandrīz izslēdzot negatīvo ietekmi uz kompānijas pelnītspēju.

Kompānija pērn sāka piedāvāt jauna sastāva līmi, kas ievērojami samazina saplākšņa oglekļa pēdu no ražošanas līdz gala patērētājam. Tāpat pērn kompānija piedāvāja arī citus saplākšņa produktus un pakalpojumus, dodot iespēju klientam izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko un izdevīgāko risinājumu, piemēram, jaunus pārklājuma veidus, kompozītmateriālus un loģistikas risinājumus.

Pērn "Latvijas finieris" atsāka produktu attīstības un tirdzniecības uzņēmuma "Riga Wood North America" aktīvu darbību ASV ar mērķi stiprināt bērza saplākšņa "RIGA" pozīcijas Ziemeļamerikas tirgū, kā arī vērtēt iespējas attīstīt šim tirgum specifisku bērza saplākšņa pielietojumu, tajā skaitā piedaloties izstādēs, konferencēs un semināros.

2019. gadā uzņēmums "Latvijas finieris" attīstībā kopumā ieguldīja 10,1 miljonu eiro.

Kompānijas mājaslapā teikts, ka Covid-19 pandēmijas ilgtermiņa ietekmi uz "Latvijas finiera" galvenajiem noieta tirgiem Eiropā nav iespējams prognozēt. Tomēr ir ticība spējai kopā ar sadarbības partneriem šogad saglabāt kopējo konkurētspēju un nodrošināt stabilu darbību turpmāk. 

Neraugoties uz šā gada investīciju plānu pārskatīšanu un pietiecīgākiem ieguldījumiem šogad, "Latvijas finiera" attīstības pamatvirzieni saglabājas līdzšinējie, tostarp vērā ņemamais investīciju projekts - betulīna ieguves pilotrūpnīca, kuras darbību iecerēts sākt šā gada nogalē.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas finieris" apgrozījums 2018. gadā bija 249,238 miljoni eiro, bet peļņa - 11,983 miljoni eiro.

"Latvijas finieris" ir reģistrēts 1992. gadā un ir lielākais kokaspastrādes uzņēmums Latvijā. "Latvijas finiera" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti