Latvijas ekonomika gada griezumā uzrādījusi straujāko kāpumu ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas ekonomika šā gada otrajā ceturksnī gada salīdzinājumā uzrādījusi straujāko pieaugumu no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, savukārt ceturkšņa salīdzinājumā Latvijas izaugsme bijusi septītā straujākā no visām bloka dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, trešdien paziņoja ES statistikas birojs "Eurostat".

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) otrajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 4,3%.

Otra straujākā ekonomiskā izaugsme gada salīdzinājumā bijusi Lietuvā - par 4,1%, kam seko Lielbritānija un Igaunija ar 1,4% pieaugumu.

Savukārt lielākais kritums gada griezumā otrajā ceturksnī reģistrēts Kiprā - par 5,2%, Grieķijā - par 4,6%, kā arī Portugālē un Itālijā - par 2%.

Saskaņā ar sākotnējām aplēsēm ES ekonomika šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, samazinājās par 0,2%, bet eirozonā reģistrēts kritums 0,7% apmērā.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni ES IKP otrajā ceturksnī pieauga par 0,3%, kā arī eirozonā reģistrēts pieaugums par 0,3%.

Latvijas ekonomika ceturkšņa salīdzinājumā pieaugusi par 0,5%. Ārī Francijas IKP ceturkšņa griezumā uzrādījis 0,5% pieaugumu. Ceturkšņa salīdzinājumā straujākā ekonomiskā izaugsme reģistrēta Portugālē - par 1,1%, kam seko Čehija, Vācija un Somija ar 0,7%, kā arī Lielbritānija un Lietuva ar 0,6% pieaugumu. Igaunijas IKP ceturksnī audzis par 0,1%.

Lielākais kritums ceturkšņa salīdzinājumā pirmajā ceturksnī reģistrēts Kiprā - par 1,4%, kā arī Itālijā un Nīderlandē - par 0,2%.

ES statistikā iekļauta arī Horvātija, kas par ES dalībvalsti kļuva 1.jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti