«Latvijas dzelzceļš» pērn nopelnījis divreiz mazāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aizvadītajā gadā koncerna “Latvijas dzelzceļš” pārvadātais kravu apjoms sarucis vairāk nekā par 10%, savukārt peļņa samazinājusies vairāk nekā divas reizes, informēja “Latvijas dzelzceļa” vadība.

Kopumā pērn pārvadāti 47,8 miljoni tonnu kravu, kas ir par 13% mazāk nekā pērn. Savukārt peļņa sarukusi par 2,3 reizēm līdz 900 000 eiro.

Uzņēmuma vadītājs Edvīns Bērziņš aizvadītā gada sniegumu vērtē kā labu, bet pārvadāto kravu apjoma kritumu skaidroja ar Krievijas kravu īpatsvara samazinājumu.

“Tas nav kaut kas negaidīts. Iepriekšējā gada budžetā mēs to bijām plānojuši, pat vairāk plānojuši. Šis pirmais ceturksnis parāda pozitīvas tendences, tomēr daudz ietekmē ģeopolitiskie apstākļi kravu virzībai uz vienu vai otru ostu. Nav nekāds noslēpums - Krievija īsteno savu investīciju stratēģiju un sūta kravas uz savām ostām,” skaidroja Bērziņš.

Lai kompensētu Krievijas kravu apjoma kritumu, “Latvijas dzelzceļš” sola meklēt jaunas kravas no Baltkrievijas, Ķīnas un Irānas.

Kopš pagājuša gada sākuma uzņēmumā darbu zaudēja 1000 darbinieku. “Latvijas dzelzceļā” gan noliedz, ka tas bijis saistīts ar kravu apjoma kritumu, bet gan biznesa procesa optimizāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti