«Latvijas dzelzceļš» par 44,4 miljoniem eiro modernizēs un izbūvēs pieturas punktus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) sākusi īstenot 48 pasažieru platformu modernizācijas un izbūves projektu, un kopējās izmaksas plānotas 44,4 miljoni eiro. No tiem 85% segs Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums, bet atlikušo nepieciešamo finansējumu jeb 15% LDz segs no saviem finanšu resursiem, informēja uzņēmumā.

Noslēdzoties LDz iepirkumam par 48 staciju un pieturas punktu projektēšanu un būvniecību, LDz ir noslēdzis līgumus par projektēšanas un būvniecības darbu veikšanu ar diviem būvniecības uzņēmumiem. Staciju un pieturas punktu projektēšanu un būvniecību piecās dzelzceļa līnijās (Rīga–Jelgava, Rīga–Tukums II, Rīga–Krustpils, Zemitāni–Skulte (Kalngale–Skulte) veiks pilnsabiedrība "BMGS - FIMA", savukārt vienā dzelzceļa līnijā (Zemitāni–Skulte (Zemitāni–Vecāķi)) šos darbus veiks "Leonhard  Weiss".

Kompānijā skaidroja, ka visās modernizētajās stacijās un pieturas punktos LDz izbūvēs paaugstinātās platformas, pasažieru skaitam un vilcienu uzgaidīšanas vajadzībām pielāgotas, modernas un funkcionālas nojumes, soliņus un velonovietnes, kā arī klientiem draudzīgu un visām sabiedrības grupām izmantojamu apziņošanas sistēmu.

Iespējas brīvi piekļūt dzelzceļa pasažieru infrastruktūrai tiks nodrošinātas arī cilvēkiem ar kustību, redzes un dzirdes traucējumiem,

un pasažieriem ar īpašām vajadzībām tiks izveidotas arī taktilās joslas un taktilās vadulas. Pasažieru drošības uzlabošanai tiks ierīkota videonovērošana.

Visās jaunbūvējamajās un modernizējamajās stacijās tiks īstenotas 2020. gadā izstrādātās vienotas pasažieru infrastruktūras vizuālās vadlīnijas, radot vienotu Latvijas dzelzceļa infrastruktūras vizuālo tēlu.

Projekta īstenošanas laikā tiks gan modernizēta pasažieru infrastruktūra minētajās dzelzceļa līnijās, gan izbūvēti jauni pieturas punkti pie Silikātu ielas un Slokas ielas (līnijā Torņakalns–Bolderāja), pie Dauderiem (līnijā Zemitāni–Skulte) un netālu no tirdzniecības centra "Alfa" (līnijā Rīga–Cēsis).

"Visā Eiropā un pasaulē dzelzceļš ir viens no nozīmīgākajiem sabiedriskā pasažieru transporta veidiem, un, lai arī Latvijā dzelzceļš stabili ieņemtu pasažieru transporta mugurkaula lomu, būtiski ir vairāki aspekti – mūsdienīga un visām klientu grupām draudzīga pasažieru infrastruktūra dzelzceļa stacijās un pieturas punktos, droša un kvalitatīva kopējā dzelzceļa infrastruktūra, ātra un pietiekami bieža vilcienu satiksme, kā arī klientiem ērts un moderns ritošais sastāvs. Tādējādi esmu gandarīts, ka "Latvijas dzelzceļš" pašlaik uzsāk un līdz 2023. gadam pabeigs darbus pie tik vērienīga un visai sabiedrībai nozīmīga projekta kā 48 staciju un pieturas punktu modernizācija un izbūve," sacīja LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti