«Latvijas dzelzceļam» piešķir trīs miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valdība otrdien, 26. aprīlī, no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nolēma piešķirt trīs miljonus eiro valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" finanšu līdzsvara nodrošināšanai par infrastruktūras uzturēšanu 2020. gadā, informēja Satiksmes ministrijā.

"Finansējums atvēlēts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izdevumu segšanai, ieskaitot attīstības projektu līdzfinansēšanu, kas ir būtiski dzelzceļa pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, dzelzceļa kā sabiedriskā transporta mugurkaula stiprināšanai un videi draudzīgas transporta infrastruktūras pieejamībai," norādīja ministrijā.

"Latvijas dzelzceļš" jau 2020. gadā ir pārskatījis iekšējos procesus; veikta tehnoloģisko procesu maiņa ar mērķi panākt izmaksu samazināšanu un efektivitātes paaugstināšanu. "Latvijas dzelzceļš" pašlaik īsteno pārmaiņu vadību, lai samazinātu infrastruktūras uzturēšanas izmaksu apmēru. 

Par turpmākajiem soļiem un risku novēršanas pasākumiem Satiksmes ministrija sagatavos un iesniegs informatīvo ziņojumu Ministru kabinetā.

2020. gadā ''Latvijas dzelzceļa'' publiskās lietošanas infrastruktūra izmantota, lai pārvadātu 24,11 miljonus tonnu kravu, kas ir par 41,9% mazāk nekā 2019. gadā, kā arī 12,86 miljonu pasažieru pārvadājumiem. Rezultātā ieņēmumi no minimālās piekļuves pakalpojumiem 2020. gadā, ņemot vērā izmantotās valsts dotācijas pasažieru pārvadājumu infrastruktūrai, samazinājās par 49%, liecina "Latvijas dzelzceļa" informācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti