«Latvijas dzelzceļa» vadītāja amatam iesaka trīs kandidātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētāja amata kandidātu vērtēšanas process ir pabeigts, un amatam  izraudzīti trīs pretendenti,  par kuru piemērotību tagad būs jālemj Satiksmes ministrijas atlases komisijai.

Amatam tiek virzīts bijušais “Latvijas pasta” vadītājs Māris Kleinbergs, uzņēmēji Vladimirs Čamāns  un Aldis Greitāns.

Minētos kandidātus ir izvēlējusies personāla atlases firma “Amrop”, bet tagad vērtēs Satiksmes ministrijas komisija. Amatam vismaz pagaidām netiek virzīts neviens no līdzšinējiem uzņēmuma valdes locekļiem vai darbiniekiem.

Jāpiebilst, ka konkursa komisija var minētos kandidātus noraidīt un izvirzīt kādu citu no vairāk nekā 90 konkursā atlasītajiem.

Neoficiāli izskan arī “Nordea” bankas vadītāja Jāņa Buka vārds.    

Jau vēstīts, ka konkurss uz "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētāja amatu izsludināts pēc tam, kad no šī amata aizdomās par kukuļņemšanu atstādināts ilggadējais kompānijas vadītājs Uģis Magonis. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Magoni tur aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro liela kukuļa pieņemšanu.

Sākot darbu pie jaunā vadītāja meklēšanas, personāla atlases kompānijā "Amrop" norādīja uz iespējamajiem riskiem, tostarp uz amata "politizētību" un atalgojuma neatbilstību tirgum.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti