Labrīt

Rīgas mērs Dainis Turlais grib Rīgas domē veidot frakciju padomi

Labrīt

Šodien Latvijas ārstu forums. Attīstība pēc Pirmā vispasaules latviešu ārstu kongresa

Uzņemuma "LDZ" valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš: Esam izpildījuši dotos uzdevumus

«Latvijas dzelzceļa» šefs pārliecināts – kompānijas valde turpinās darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts AS "Latvijas dzelzceļš" valde turpinās darbu, šādu pārliecību intervijā Latvijas Radio trešdien pauda kompānijas valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, runājot par trešdien, 5. jūnijā, gaidāmo "Latvijas dzelzceļa" padomes sēdi, kurā plānots spriest par valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu – Aivara Strakšas un Aiņa Stūrmaņa – atstādināšanu.

Bērziņš norādīja, ka satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) iepriekš "Latvijas dzelzceļa" valdei izteicis divus pārmetumus, tostarp par uzņēmuma saimniecisko darbību. "Šinī gadījumā tas neiztur kritiku, jo arī pats akcionārs – Satiksmes ministrijas pārstāvis ir pateicis, ka 2018. gads "Latvijas dzelzceļam" ir bijis ļoti labs. Ir izpildīti visi mērķi, ko vajadzēja sasniegt," teica uzņēmuma vadītājs.

Viņš norādīja, ka pārmetumi par korupciju "ir absurdi". Kompānijas valdes pārstāvji vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lūdzot sniegt informāciju, vai viņi ir iesaistīti kādā kriminālprocesā, kā arī, vai viņiem ir noteikts kāds statuss. "Esam saņēmuši atbildi, ka mēs neesam iesaistīti, un to iesniegsim arī padomei," sacīja Bērziņš, paužot pārliecību, ka kompānijas padome profesionāli izvērtēs iesniegto informāciju.

"Es domāju, ka mēs turpināsim darbu," sacīja Bērziņš.

Jautāts, vai "Latvijas dzelzceļa" valde kādam ir politiski neērta, kompānijas vadītājs norādīja: "Ministram nevajadzētu mētāties ar šāda veida izteikumiem. Pieļauju, ka viņam apkārt esošie eksperti vienkārši stāsta dažāda veida lietas bez pierādījumiem. Diemžēl pēdējā laikā tā ir, ka tiek paziņotas daudzas dažādas lietas, bet pēc tam pierādījumu nekādu nav."

KONTEKSTS:

Pašlaik “Latvijas dzelzceļa” valdē strādā tās priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš un valdes locekļi Aivars Strakšas, Ēriks Šmuksts un  Ainis Stūrmanis. Bērziņš un Stūrmanis valdē darbojas kopš 2016. gada, bet Strakšas un Šmuksts – kopš 2017. gada.

7. maijā satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) izteicis neuzticību “Latvijas dzelzceļa” valdei, izņemot vienu tās locekli – Ēriku Šmukstu. Ministrijai esot aizdomas par "potenciālām koruptīvām shēmām".

Par valdes locekļu atbrīvošanu no amata jālemj "Latvijas dzelzceļa" padomei. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti