Rīta Panorāma

Intervija ar mācītāju Edgaru Maži

Rīta Panorāma

Intervija ar Pēteri Kvetkovski un Ģirtu Bisenieku

Intervija ar Edvīnu Bērziņu

«Latvijas dzelzceļa» šefs: Krievijas kravu plūsma uz Latviju nav sarukusi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) dati par dzelzceļa kravu pārvadājumiem neliecina, ka Latvijā būtiski būtu samazinājusies Krievijas kravu plūsma. To intevijā Latvijas Televīzijas radījumā "Rīta panorāma" norādīja LDz vadītājs Edvīns Bērziņš.

""Latvijas dzelzceļa" dati rāda, ka nav apjomīga kravu krituma. [Krievijas] kravu pārvadājumi ir tādā pašā līmenī kā pērn," raidījumā sacīja dzelzceļa kompānijas vadītājs.

Pēc viņa teiktā, gada pirmajā ceturksnī pat ir vērojams pa dzelzceļu pārvadāto kravu apjoma pieaugums. Tiesa, maijā salīdzinājumā ar aprīli ir vērojams apjomu kritums, piemēram, Ventspils ostā, taču tas skaidrojams ar sezonalitāti.

Bērziņš atzina, ka viņš pagājušajā nedēļā sazvanījies ar Krievijas dzelzceļa kompānijas vadību, kas apstiprinājusi, ka kravu plūsma ir stabila un "nekādu sankciju vai kaut kādi lēmumi attiecībā pret Latviju nav".

Tāpat pēc sarunām ar Krievijas pusi secināms, ka Latvijas negatīvā nostāja pret "Nord Stream 2"  projektu nekādā veidā nav ietekmējusi attiecības ar Krieviju un tās kravu plūsmu uz Latviju, apgalvoja Bērziņš.

Viņš tuvākajā laikā, visticamāk, nākamnedēļ, plāno tikties ar Krievijas dzelzceļa kompānijas vadību, lai plašāk pārrunātu ar kravu pārvadājumiem saistītos jautājumus.

LDz vadītājs apgalvoja, ka Latvijas ostas arvien ir ekonomiski izdevīgas kravu pārvadājumiem, taču vienlaikus ir jārēķinās ar Krievijas plāniem savu kravu plūsmu vairāk pārorientēt uz savām ostām.

Aģentūra "Reuters" iepriekš vēstīja, ka Krievijas valsts dzelzceļa kompānija "Rossiskije žeļeznije dorogi" esot atteikusies veikt vairākus kravu pārvadājums no Krievijas ostām uz Latviju. Uzņēmuma iekšējie dati liecinot par pēkšņu metālu, ogļu un naftas produktu kravu apjoma kritumu par 90% uz Rīgas un Ventspils ostām. 

Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un Zemnieku savienība) gan noliedza ziņas par strauju kravu apjoma kritumu, norādot - ne oficiāli, ne neoficiāli nav zināms par kādiem Krievijas dzelzceļa lēmumiem par pēkšņu attiekšanos nosūtīt kravas uz Latviju.

Arī premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) šonedēļ sacīja, ka Satiksmes ministrijas sniegtā informācija neliecina par būtisku Krievijas kravu plūsmas samazināšanos uz Latviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti