«Latvijas dzelzceļa» šefs Bērziņš pārņem «RB Rail AS» padomes vadību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Par dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta koordinatora, Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail AS" jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Latvijas pārstāvis, valsts AS “Latvijas Dzelzceļš” (LDz) valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, kurš šajā amatā nomaina Lietuvas valsts pārstāvi, UAB "Rail Baltica statyba" direktoru Daiņu Budri, informē uzņēmumā.

Uzņemoties padomes priekšsēdētāja pienākumus, Bērziņš atzīmē, ka patlaban padomes galvenais uzdevums ir kvalificētas un profesionālas "RB Rail AS" valdes četru valdes locekļu sastāvā izveide. Tāpat, pēc Bērziņa sacītā, būtiski ir koordinēt un saskaņot darbības visās trijās Baltijas valstīs projekta "Rail Baltica" sekmīgai īstenošanai.

"Projekta mērķis ir izveidot sekmīgi funkcionējošu Eiropas platuma dzelzceļa līniju, kas ved caur visām trim Baltijas valstīm, un šo mērķi sasniegt varam tikai tad, ja visām pusēm ir vienota izpratne, gatavība koordinēti strādāt, ievērojot visu trīs valstu kopīgās intereses, un profesionāla komanda," uzsver Bērziņš. 

2017. gadā  par padomes priekšsēdētāja vietniekiem ir kļuvuši Igaunijas valsts pārstāvis, OU "Rail Baltic Estonia" padomes loceklis Anti Mopels un Lietuvas valsts pārstāvis, UAB “Rail Baltica statyba” valdes loceklis Danieļus Dolgihs.

Pārējie "RB Rail AS" padomes locekļi ir LDz juridiskās direktores vietniece administratīvajos jautājumos Vineta Rudzīte no Latvijas, OU "Rail Baltic Estonia" padomes loceklis Indreks Oravs no Igaunijas un līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Daiņus Budris no Lietuvas.

"RB Rail AS" ir 2014. gadā dibināts trīs Baltijas valstu kopuzņēmums ar mērķi nodrošināt dzelzceļa projektēšanu, būvēšanu un mārketingu.

Akcionāru līgums paredz, ka ik gadu rotācijas kārtībā padomi vada citas kopuzņēmuma dalībvalsts pārstāvis. 2017. gadā prezidējošā valsts ir Latvija. Padomi veido seši locekļi, katrs akcionārs – OU "Rail Baltic Estonia", SIA “Eiropas dzelzceļa līnijas” un UAB "Rail Baltica statyba" – izvirza divus no tiem.

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz savienot visas trīs Baltijas valstis ar modernu Eiropas standarta platuma dzelzceļa līniju. Latvijas teritorijā dzelzceļa līnija būs 263 kilometru garumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti