Latvijas Darba devēju konfederācija iesaka studēt RTU

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas darba devēju konfederācijas (LDDK) ieteiktākā augstskola studijām 2022. gadā ir Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), liecina LDDK un karjeras portāla "prakse.lv" veidotais pieprasītāko augstskolu un profesiju saraksts.

Vēl starp "Top 5" darba devēju ieteiktākajām augstskolām ir Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Banku augstskola un "Biznesa augstskola "Turība"". 

Savukārt darba devēju ieteiktākā studiju programma ir LU īstenotā pamatstudiju programma “Datorzinātnes”. Tāpat darba devēji iesaka izvēlēties RTU programmu "Datorsistēmas", Banku augstskolas programmu "Finanses", Juridiskās koledžas studiju programmu "Tiesību zinātne" un "Stockholm School of Economics in Riga" studiju programmu "BSc in Economics and Business". 

Darba devēju ieteiktākā koledža saskaņā ar darba devēju balsojumu šajā gadā ir Rīgas Tehniskā koledža. Vienlaikus darba devēji iesaka studijas arī Latvijas Kultūras koledžā, Rīgas Celtniecības koledžā, Alberta koledžā un Juridiskajā koledžā.  

Tikmēr profesionālo izglītības iestāžu vidū darba devēju balsojumā visvairāk ieteikts Rīgas Valsts tehnikums. Tāpat darba devēji iesaka arī studijas Rīgas Tirdzniecības profesionālajā vidusskolā, Bulduru Dārzkopības vidusskolā, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā un Ogres tehnikumā.

Ikgadējās darba devēju aptaujas rezultātus par ieteiktākajām izglītības iestādēm un studiju programmām LDDK un portāls “prakse.lv” paziņoja otrdien, 28. jūnijā, vienlaikus organizējot diskusiju “Ieklausies, pirms izvēlies”, kurā mēbeļu ražotāju industrijas, informācijas tehnoloģiju nozares un vides jomas eksperti diskutēja par darba tirgus tendencēm, aktualitātēm un izglītības kvalitātes nozīmi. 

LDDK un “prakse.lv” darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu “Topu” veido jau vienpadsmito gadu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti