Rīta Panorāma

Vasaras siltums Jūrmalas ziemā – brāļi Petrauski ciklā "Brīvdienu mūzika"

Rīta Panorāma

Intervija ar Janīnu Kursīti Pakuli

Intervija ar Jāni Reiru, finanšu ministru (JV)

Latvijas budžetu varētu pieņemt marta beigās; lūgs ātrāku EK saskaņojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas valsts budžetu šim gadam varētu pieņemt marta beigās vai aprīļa sākumā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība"). Viņš atzina, ka Latvija lūgs Eiropas Komisiju (EK) saskaņot Latvijas valsts šā gada budžetu ātrāk, nekā paredzēts procedūrās.

Ministrs norādīja, ka valsts budžeta projekts pēc tā akceptēšanas Saeimas pirmajā lasījumā ir jāsaskaņo ar EK. "Šī saskaņošana pēc noteikumiem ilgst mēnesi.

Mēs runāsim ar Eiropas Komisiju, lai šī saskaņošana būtu ātrāka, jo lielu  izmaiņu budžetā nebūs," teica finanšu ministrs.

Viņš norādīja, ka, apstiprinot 2018. gada Latvijas valsts budžetu, ar EK jau ir saskaņots 2019. gada un 2020. gada valsts ietvara budžets. "Līdz ar to mēs ceram, ka šis saskaņošanas periods varētu būt divarpus trīs nedēļas," teica finanšu ministrs.

Reirs izteica cerību, ka valdībā un Saeimā Latvijas valsts budžeta projekta virzība būs raitāka nekā citus gadus, ņemot vērā, ka budžeta paketē būs mazāk ar to saistīto likumprojektu.

Optimistiskāka scenārija gadījumā valsts budžetu varētu apstiprināt marta beigās vai aprīļa sākums. "Mēs strādāsim uz to, lai būtu ātrāk," teica ministrs.

Finanšu ministrs teica: tā kā valsts budžeta izstrādes process ir ieildzis, tad 2019. gada budžets tiks apstiprināts "fiskālā ietvara apjomā". Taču budžetā plānots iekļaut izdevumu pozīcijas, kas iepriekš ir atbalstītas, bet nav atspoguļotas 2019. gada budžetā, piemēram, tēriņus veselības aprūpei, sociālo darbinieku atalgojuma celšanai.

Reirs atzina, ka šogad nodokļu izmaiņas nav paredzētas, taču plānots sākt analizēt nodokļu reformas ietekmi 2020. gada sākumā. Līdz gada vidum kopā ar uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām plānots izstrādāt uzlabojumus, ja tādi būs nepieciešami.

"Strādājot ar 2021. gada valsts budžetu, jau iestrādājam šos uzlabojumus," uzsvēra ministrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti